Samospráva

Bratislavčania, parkujete pri Štrkovci? Pripravte sa na opravy a potom nové GARÁŽE!

Bratislavský Ružinov začal s nevyhnutnou opravou povrchov dvoch väčších parkovísk na Štrkovci.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavčania, parkujete pri Štrkovci? Pripravte sa na opravy a potom nové GARÁŽE!
Zdroj: facebook.com/Martin Chren - starosta Ružinova

Ide o parkovisko pri jazere na Sabinovskej ulici a parkovisko pred reštauráciou na Drieňovej ulici. Trvanie prác je naplánované do konca septembra. Informuje o tom starosta Ružinova Martin Chren na sociálnej sieti.

„V oboch prípadoch pôjde len o základnú opravu povrchu, bez zmeny súčasných dispozícií parkovísk. Aj preto, aby to bolo rýchlejšie. Ale aj preto, že na oboch týchto parkoviskách pripravujeme projekty garážových domov,“ konštatuje Chren.

Budú aj parkovacie domy

V prvom prípade má ísť o parkovací dom s jedným podzemným a jedným nadzemným podlažím a zelenou strechou. Cieľom je zveľadiť verejný priestor okolo jazera, kde má pribudnúť aj pešia promenáda. Po výstavbe by malo pribudnúť približne 100 parkovacích miest oproti súčasnému stavu, pre rezidentov zostane zároveň zachovaných približne 70 miest v exteriéri. Mestská časť by mala mať na jeseň dokončenú technicko-ekonomickú analýzu výstavby.

Druhý projekt parkovacieho domu je v súčasnosti v procese posudzovania vplyvov na životné prostredie (EIA). Má ísť o polozapustený garážový dom, ktorý by zdvojnásobil kapacitu parkoviska, avšak netienil by okolitej zástavbe. Či však samospráva do tohto projektu pôjde, bude známe až budúci rok.

„Podľa toho, ako zafunguje parkovacia politika. Podľa skúseností z iných častí Ružinova sa môže stať, že voľných parkovacích miest bude toľko, že stavať garáž nebude potrebné,“ podotýka Chren.

Zákaz parkovania

Uzávera parkovísk, ktoré mestská časť začala opravovať, je vyznačená dopravnými značkami a informačnými tabuľami. Vodičov prosí, aby rešpektovali zákaz parkovania na nich počas opráv.

„Odťahovanie áut vám spôsobuje zbytočné náklady na pokuty a nás veľmi výrazne brzdí a spomaľuje pri opravách,“ odkazuje Chren.

Aj TIETO články stoja za prečítanie!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM