Milan Hanzel Hokej Šport

Všetky oči na ňom: Brankár Halák mal v Bostone veľký deň! FOTO

Ušla sa mu pocta! Počas posledného duelu hokejistov Bostonu Bruins bol v centre pozornosti slovenský gólman Jaroslav Halák (34).

Ilustračný obrázok k článku Všetky oči na ňom: Brankár Halák mal v Bostone veľký deň! FOTO
Zdroj: instagram

Bratislavský odchovanec dosiahol ešte na začiatku decembra významný míľnik vo svojej kariére NHL. Nastúpil totiž na 500. zápas v profilige, vďaka čomu sa stal 74. brankárom v tejto súťaži, ktorý sa môže pýšiť takouto métou.

Užil si fanfáry

Jaroslav sa však slávnostného ceremoniálu dočkal až teraz, pred súbojom s Calgary (2:5). Paradoxne v ňom nechytal, prednosť dostal jeho fínsky kolega Tuukka Rask. Na oficiálnom programe mu vedenie klubu darovalo striebornú hokejku s nápisom 500 a pamätnú plaketu. Od spoluhráčov obdržal kvalitné víno a hodinky, ktoré mu budú pripomínať tento deň.

Je medzi elitou

Okrem darov si spolu s fanúšikmi pozrel na veľkoplošnej obrazovke aj zostrih svojich momentov v kariére NHL, kde mimochodom okrem Bostonu pôsobil aj v Montreale, St.Louis, Washingtone a New Yorku Islanders. Dokopy už pôsobí v kanadsko-americkej lige štrnástu sezónu a má na konte aj 50 čistých kont.

Na ľad zobral aj rodinku

Keďže takéto slávnosti sú v Amerike veľmi prestížne, na klzisku TD Garden nechýbala ani Haláková manželka Petra, dcéra Inna a syn Nathan.

View this post on Instagram

Here’s to 500, Jaro 🙌

A post shared by Boston Bruins (@nhlbruins) on

Halák bol ocenený v Bostone
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM