Správy

Vrakuňa prenajme Zdravotné stredisko Bebravská

Mestská časť Vrakuňa dlhodobo prenajme zdravotné stredisko na Bebravskej ulici spoločnosti Spokojné bývanie za istých prevádzkových podmienok.

Ilustračný obrázok k článku Vrakuňa prenajme Zdravotné stredisko Bebravská
Zdroj: TASR

Zdravotné stredisko na Bebravskej ulici v bratislavskej Vrakuni dá mestská časť do dlhodobého prenájmu na dobu 30 rokov spoločnosti Spokojné bývanie, s. r. o.

Rozhodli o tom miestni poslanci na svojom aprílovom rokovaní. Vrakuňa chce týmto spôsobom zlepšiť technický stav objektu, ktorý podľa samosprávy momentálne nespĺňa atribúty moderného zdravotného strediska.

„Ocitnete sa ako v roku 1987. Linoleum, rozpadajúca sa budova, chýbajúci výťah. Máme kvalitných doktorov, ale tí musia pôsobiť v týchto podmienkach. Je to dôsledok dvadsiatich rokov úplnej ignorácie skutočného problému,“ uviedol vo svojom profile na sociálnej sieti starosta Vrakune Martin Kuruc.

Podľa jeho slov rozhodnutím zastupiteľstva nastal prvý krok k tomu, aby tunajšie zdravotné stredisko dokázalo dôstojne v reálnom čase dobehnúť zameškané.

Mestská časť schválila dlhodobý nájom s podmienkami, v ktorých sa spoločnosť Spokojné bývanie napríklad zaväzuje, že počas obdobia nájmu musí byť v Zdravotnom stredisku Bebravská zabezpečené poskytovanie zdravotníckych služieb v rámci ambulantnej primárnej a sekundárnej zdravotníckej starostlivosti minimálne v doterajšom rozsahu.

Spoločnosť bude na vlastné náklady spravovať a udržiavať objekt v prevádzkyschopnom stave. „Ročné nájomné bude vo výške 36-tisíc eur. Súčasťou nájomného je aj daň z nehnuteľnosti,“ píše sa v dôvodovej správe.

Spokojné bývanie, s. r. o. musí etapovite v horizonte do 31. decembra 2019 investovať v objekte do obnov a opráv. „Predpokladaná suma investícií je asi 600-tisíc eur. Investície budú rozložené pomerne v každom roku podľa rozhodnutia dozornej rady a valného zhromaždenia,“ spresňuje správa. Na obnovy a opravy v stredisku bude vypracovaná projektová dokumentácia, ktorá bude následne prerokovaná.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM