Maros Palesch Iné športy

Vodní pólisti zabojovali v Přerove

Tretie kolo českej ligovej súťaže mladšieho dorastu sa v podstate nieslo v duchu jedinej otázky: „Podarí sa družstvu Pressburg Water Polo team aj naďalej udržať čisté konto v tejto súťaži?“ Náš hlavný súper - UP Olomouc - sa na nás tentokrát naozaj v

Takže pekne poporiadku. Naše zápasy s domácim KVP Přerov (12:3) a KPS Opava (20:10) dopadli podľa očakávania a obidvoch súperov sme hladko zdolali. Ťažiskový zápas s UP Olomouc mal však pre mnohých prítomných infarktový priebeh, vrátane trénerov aj prítomných rodičov. Naši borci sa totiž nedokázali v prvej polovici zápasu „naštartovať“ a dostať do obvyklého herného tempa. Akoby boli zaskočení očakávanou zdatnosťou a húževnatosťou nášho súpera, jeho aktivitou a dvoma úvodnými gólmi. Množstvo gólových šancí sme trestuhodne premárnili, čo nám s pribúdajúcimi minútami uberalo sebavedomie a hernú pohodu. Na veľkom ihrisku v prvej časti hry nepadalo veľa gólov, zápas bol vyrovnaný a mimoriadne napínavý. Na obidvoch stranách sa striedali strhujúce útoky, hodné priameho prenosu hoci aj na TV EuroŠport. Tradične to tiež vrelo na obidvoch striedačkách, kde bolo adrenalínu občas viac ako vody v bazéne. A aj keď sme neboli horším tímom a horko-ťažko sa nám dokonca podarilo vyrovnať, nedarilo sa nám. Všetci sme cítili, že „na koni“ nie sme my, ale náš súper.. Už-už sa zdalo, že tentokrát sa to Olomoucu podarí a porazí nás. Naši borci v týchto chvíľach siahali na dno svojich psychických síl…

V 3. štvrtine za stavu 3:3 však prišla naša chvíľa. Dvoma rýchlymi gólmi, sme po vylúčení jedného z trénerov nášho súpera, nabrali druhý dych. Psychické pomery v bazéne sa zrazu otočili. Zápas, ktorý naši hráči vo svojich hlavách možno už aj prehrali, nabral úplne inú dimenziu. Pod taktickým koučovaním našej trénerskej dvojice sa nám začalo dariť a na obidvoch stranách začali padať góly… A ako to nakoniec dopadlo? Vyhrali smei 13:7!

Bol to najlepší zápas, aký bol v tejto súťaži doteraz odohratý. Rýchly, dramatický a korektný. Sláva našim borcom, česť našim súperom!

Bez nadsádzky môžno konštatovať, že naši chlapci si v tejto súťaži počínajú skvele – ešte nestratili ani jeden bod. Aj keď je pred nami ešte posledné kolo základnej časti, bez ohľadu na jeho výsledky sme už víťazom našej skupiny.

Chlapci, je to vynikajúce. Len tak ďalej !!!

Zdroj + foto: Pressburg Water Polo Team, Juraj Matuška

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM