Maros Palesch Krimi

Vodičku električky ohrozovali ozbrojení cestujúci

O tom, že aj práca vodiča MHD môže byť životu nebezpečná sa dnes skoro ráno presvedčila vodička električky číslo 9. Na Kamennom námestí ju totiž začali priamo vo vozidle ohrozovať dvaja cestujúci s pištoľou.

Okamžite kontaktovala dispečing a na miesto čoskoro dorazili štyri policajné hliadky aj dispečeri. Ozbrojeným cestujúcim sa však medzitým podarilo uniknúť. Vodičke, ani cestujúcim sa našťastie nič nestalo a polícii poskytli popis nebezpečných mužov. Navyše vodička napriek nebezpečnému incidentu odmietla vystriedanie záložným vodičom a pokračovala v jazde. Dokonca sa poďakovala polícii a dispečerom za rýchly zásah. Dispečing opakovane ubezpečila, že svoju službu odjazdí a že po psychickej stránke je v poriadku.

Podľa slov vodičky sa týmto cestujúcim nepáčil smer jazdy a tak jeden z dvoch mužov mal vytiahnuť zbraň. Vodička následne na Špitálskej ulici mužom zastavila, pričom obaja muži vystúpili. Podľa popisu začali policajti následne prepátravať okolie. Malo ísť o dvoch mužov vo veku približne30 rokov, vysokých asi 180 cm, oblečených v tmavých bundách. V súčasnosti totožnosť týchto mužov nie je známa. Udalosťou sa polícia zaoberá, pričom spolupracuje s Dopravným podnikom Bratislava.

V prípade, ak si občania všimli v inkriminovanom čase a mieste tieto podozrivé osoby a vedia nám poskytnúť relevantné informácie, žiadame ich, aby nám ich poskytli na bezplatnom čísle polície 158, prípadne osobne na ktoromkoľvek oddelení PZ.

Zdroj: DP Bratislava a KR PZ Bratislava, Agáta Staneková a Tatiana Kurucová Foto: DP Bratislava

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM