Aktualizované Rôzne Správy

KOLAPS dopravy v Bratislave: Tunel Sitina bol UZAVRETÝ, tvoria sa HODINOVÉ kolóny!

Dopravu cez bratislavský tunel Sitina už obojsmerne spustili v mierne obmedzenom režime. Napriek tomu je však potrebné počítať s rozsiahlymi kolónami.

Ilustračný obrázok k článku KOLAPS dopravy v Bratislave: Tunel Sitina bol UZAVRETÝ, tvoria sa HODINOVÉ kolóny!
5
Galéria
Zdroj: TASR/Michal Svítok

AKTUALIZÁCIA o 14.00 hod.: Tunel Sitina je už prejazdný, v celej Bratislave sú však kolóny.

Informáciu Zelenej vlny RTVS potvrdila aj polícia. Dôvodom uzavretia tunela bol výpadok elektriny.

Kolóny a zdržania

Premávku usmerňujú na mieste dopravní policajti. „Žiadame vodičov, aby rešpektovali pokyny a ak je to možné, aby zvolili alternatívnu trasu,“ uviedol pre TASR hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Michal Szeiff.

Tunel Sitina otvorili v obmedzenom režime, vytvorili sa však rozsiahle kolóny s viac ako hodinovým zdržaním. Informuje o tom Zelená vlna RTVS.

Stellacentrum informuje, že kolóny sa tvoria už od Petržalky, ale aj v opačnom smere od Stupavy. Premávku na mieste usmerňujú dopravní policajti. Vodičov, ktorí majú možnosť, žiada polícia o využitie alternatívnej tra­sy.

Národná diaľničná spoločnosť informovala, že problém s výpadkom elektrickej energie rieši.

V Jarovciach hodinu

Vodiči musia v Bratislave počítať s rozsiahlymi kolónami, ktoré budú pretrvávať dlhší čas. Upozorňuje na to bratislavská krajská polícia. Na D2 v smere na Stupavu po mimoriadnej uzávere tunela Sitina je 30-minútové zdržanie. Na D2 pri Jarovciach v smere na Bratislavu si vodiči postoja viac ako jednu hodinu, uviedla Zelená vlna na sociálnej sieti.

Polícia v súčasnosti tiež reguluje vjazd nákladných áut v smere od Trnavy a v smere od hraničného priechodu Čunovo.

Zároveň v tejto súvislosti žiadame vodičov, ktorí sa už nachádzajú v kolónach, aby dodržiavali vytvorenie záchranárskej uličky a v dostatočnom časovom predstihu cestu uvoľnili na prejazd záchranárskych vozidiel,“ uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Policajti zároveň vyzývajú vodičov, aby aby rešpektovali a dodržiavali ich pokyny a riadili sa dopravným značením.

Odstavený kamión aj auto

Zelená vlna upozorňuje, že v tuneli smerom na Malacky blokuje pravý pruh pokazený kamión. „V oboch smeroch znížili maximálnu povolenú rýchlosť, rozsiahle kolóny sa pomaly rozbiehajú,“ priblížila.

V Bratislave na výjazde z D2 od tunela Sitina do Mlynskej doliny je podľa Zelenej vlny v pripájacom pruhu odstavené osobné auto.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Viachodinová uzávera tunelu Sitina spôsobuje masívne zápchy
5
Galéria
Zdroj: TASR/Michal Svítok
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM