Tomáš Stupavský Rôzne

Voda z cisterien v centre mesta padla vhod. Počas horúčav osviežila asi 45-tisíc ľudí

Posledné dni nám dalo počasie poriadne zabrať. Počas veľkých horúčav v Bratislave využilo možnosť osviežiť sa chladnou vodou z pristavených cisterien približne 45-tisíc ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Voda z cisterien v centre mesta padla vhod. Počas horúčav osviežila asi 45-tisíc ľudí
Zdroj: TASR

Mesto Bratislava a Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) od uplynulého víkendu až do včera zabezpečovali pojazdné cisterny s pitnou vodou. Chladné osvieženie tak mohli ľudia počas horúcich a dusných dní nájsť na troch miestach v centre mesta.

O vodu mali záujem nielen Bratislavčania, ale aj domáci a zahraniční turisti. Cisterny boli umiestnené na Hlavnom námestí, kde sa minulo najviac vody a to vyše 3 500 litrov. Ďalšie cisterny stáli na Kamennom námestí a na Poštovej ulici. BVS uvádza, že sa za posledné dni spolu vypilo približne 9 000 litrov vody.

„Sme radi, že sme aj takýmto spôsobom mohli pomôcť ľuďom pri dodržiavaní pitného režimu a mali tak šancu osviežiť sa počas uplynulých tropických dní,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Schladiť prostredie sa v rozpálených uliciach Bratislavy snažili aj polievacie autá, ktoré polievali cesty v centre a širšom centre mesta. „Na ochladenie ciest sa za uplynulé dni využili vyše 1,61 milióna litrov vody a poliali 2,32 milióna m2 povrchu ciest," uviedla hovorkyňa mesta Ivana Skokanová.

Okrem pristavených cisterien s pitnou vodou a polievania cestných komunikácií, prijalo mesto aj ďalšie opatrenia pred vysokými teplotami. Kúpaliská mali predĺžené otváracie hodiny či zľavnené vstupné. Ak sa horúce dni opäť vrátia, opatrenia budú pokračovať.

Prečítajte si tiež: Mesto reaguje na horúčavy umiestnením cisterien s pitnou vodou a lacnejším vstupom na Zlaté piesky

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM