Správy

Vo Vrakuni vzniknú dobrovoľné občianske hliadky. Budú dozerať na poriadok a čistotu v mestskej časti

Nepriaznivý stav dodržiavania čistoty a poriadku v bratislavskej mestskej časti Vrakuňa by mali v najbližšom období pomáhať riešiť dobrovoľné občianske hliadky.

Ilustračný obrázok k článku Vo Vrakuni vzniknú dobrovoľné občianske hliadky. Budú dozerať na poriadok a čistotu v mestskej časti
Zdroj: TASR

Ich zriadenie odsúhlasili miestni poslanci. Svoju činnosť zamerajú najmä na okolie Zdravotného strediska na Bebravskej, Stavbársku ulicu v blízkosti obytného domu Pentagon či obytné súbory Dolné Hony a Vrakuňa.

„Rozhodli sme sa ísť touto cestou podľa vzoru severských krajín, kde to už niekoľko rokov veľmi dobre funguje. Od občianskych hliadok, ktoré budú na báze dobrovoľnosti, si preto veľa sľubujeme,“ povedal hovorca Vrakune Tomáš Zajac.

Úlohou hliadok bude vyhľadávať a dokumentovať nedostatky, poskytovať informácie v teréne, nahlasovať neriadené skládky či chýbajúce dažďové poklopy, mreže, výtlky i poškodené dopravné značky.

Hliadky budú nahlasovať tiež vraky, kontrolovať čistotu verejného priestranstva alebo kontajnerových stanovíšť, upozorňovať na parkujúce autá v zeleni či hlásiť poškodené lavičky a malé parkové koše. Podľa mestskej časti sa zamerajú aj na kontrolu dodržiavania poriadku a čistoty pri zatepľovaní bytových domov a rozkopávkach.

„Zistené nedostatky sa budú riešiť na miestnom úrade, a to pracovným stretnutím priamo na mieste, zápisom a prípadne následným postúpením na zodpovednú osobu,“ informuje v dôvodovej správe samospráva. Tá v súčasnosti vyzýva občanov, ktorí majú o túto dobrovoľnícku činnosť záujem, aby ju kontaktovali.

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM