Rôzne

Vo Vrakuni vyrastie nový obytný súbor pre mladých aj seniorov

Zámerom je revitalizovať súčasný priestor areálu panelárne, ktorá podľa investora pôsobí nevhodne v kontexte rozvíjajúcich sa rodinných domov a svojou polohou a izolovanosťou bráni využívaniu brehov Malého Dunaja.

Ilustračný obrázok k článku Vo Vrakuni vyrastie nový obytný súbor pre mladých aj seniorov
Zdroj: TASR

V bratislavskej Vrakuni plánujú výstavbu obytného súboru Amarello, a to v blízkosti Malého Dunaja pri Žihlavovej a Ihličnatej ulici. Vyrásť by tu malo 200 bytov pre 442 ľudí s viac ako 340 parkovacími miestami.

Investor, spoločnosť Danicon Development, počíta aj s rekonštrukciou haly na športové účely. Zámerom je revitalizovať súčasný priestor areálu panelárne, ktorá podľa investora pôsobí nevhodne v kontexte rozvíjajúcich sa rodinných domov a svojou polohou a izolovanosťou bráni využívaniu brehov Malého Dunaja na voľnočasové aktivity.

Priestory panelárne sú momentálne využívané ako areál stavebných spoločností.

„Návrh sa zaoberá riešením bývania pre mladé, začínajúce rodiny v mixe s apartmánmi pre seniorov. Funkcia bývania je doplnená o polyfunkčné plochy, plochy administratívy, obchodu a služieb, ako aj športovo-rekreačné plochy,“ píše sa v zámere zverejnenom na webovej stránke rezortu životného prostredia – enviroportal.sk.

Investor plánuje začať výstavbu v decembri tohto roku.

Termín začatia stavby je však podmienený právoplatnými rozhodnutiami v povoľovacích procesoch podľa stavebného zákona. Skončenie stavebných prác sa predpokladá na koniec roka 2018. Celkové odhadované náklady na výstavbu komplexu sa pohybujú na úrovni 20 miliónov eur.

Spoločnosť Danicon Development chce vytvoriť malopodlažnú zástavbu mestského typu, ktorá podporuje prírodný charakter nábrežnej línie Malého Dunaja. Taktiež počíta s kultivovanými parkovými priestormi, detskými ihriskami, námestím s vodnou plochou či súkromnými priestormi záhrad.

Investor zároveň plánuje zrekonštruovať existujúcu halu betonárky na športovú multifunkčnú halu. Jej súčasťou má byť aj materská škôlka so samostatným detským ihriskom.

Čítajte aj: Ako budú chutiť Čerešne?

Ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM