Rôzne Správy

VIZUALIZÁCIE: Vo Vrakuni pribudnú stovky bytov. Vyrastie tam Nový Majerhof

Projekt by mal byť spojený s promenádou a cyklotrasou pri Malom Dunaji, pribudne tu aj materská škola, fitness centrum, reštaurácia či obchod s potravinami.

Ilustračný obrázok k článku VIZUALIZÁCIE: Vo Vrakuni pribudnú stovky bytov. Vyrastie tam Nový Majerhof
4
Galéria
Zdroj: Malý Dunaj Development

Projekt by mal vyrásť rovno pri Malom Dunaji, v lokalite medzi Amarelkovou a Ihličnatou ulicou. Developerom stovky nových bytov je spoločnosť Malý Dunaj Development.

Bývanie pri Malom Dunaji

Ako informuje portál YIMBA, na projekt sa konala už na začiatku roka 2018 architek­tonická súťaž, v ktorej sa stretlo niekoľko popredných slovenských a jedna česká architektonická kancelária. Nakoniec vybrali projekt ateliéru Pantograph.

Projekt by mal byť spojený s promenádou a cyklotrasou pri Malom Dunaji, pribudne tu aj materská škola, fitness centrum, reštaurácia či obchod s potravinami. Samotné domy sa nebudú ťahať príliš do výšky. Vyrastú po štvrté až šieste nadzemné podlažie. Bytovky bude spájať menšie centrálne námestie.

Projekt ponúkne dohromady okolo 300 bytov, pričom najmenšie budú dvojizbové. Ráta sa aj s bývaním pre približne 40 seniorov. Obyvatelia domov budú môcť parkovať na parkovisku so 400 miestami.

Keďže je projekt podľa slov developera určený pre strednú triedu, ceny by sa nemali šplhať do závratných výšok. Výstavba by mala odštartovať koncom roka 2021 a projekt bude dokončený v prvej polovici roka 2024.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM