Nina Táborská Rôzne

Vlna horúčav pokračuje, vysoké teploty potrápia náš kraj aj cez víkend

Aj záver týždňa bude v našom okrese poriadne horúci. Dokedy táto aktuálna vlna horúčav potrvá, podľa meteorológov nie je možné presne určiť. Do soboty však odborníci zo Slovenského mteorologického ústavu vydali výstrahy 2. stupňa.

Ilustračný obrázok k článku Vlna horúčav pokračuje, vysoké teploty potrápia náš kraj aj cez víkend
Zdroj: TASR

Horúčavy sa k nám po menšej prestávke opäť vrátili v plnej sile. Až do soboty platí pre náš kraj výstraha 2. stupňa. „V okrese Bratislava, Malacky, Pezinok a Senec sa vo štvrtok miestami očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 35 – 36 stupňov Celzia,“ uvádzajú odborníci zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu. Počas piatka a soboty sa však teploty môžu vyšplhať až na 37 stupňov Celzia.

Meteorológovia pre Bratislavský okres vydali výstrahu druhého stupňa, ktorá platí dnes a tiež v piatok – konkrétne od 13-tej hodiny až do 19:00 hodiny, v sobotu už od 12:00 hodiny až do 19:00.

Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. „Uvedená teplota vzduchu nie je v danej ročnej dobe a oblasti nezvyčajná, ale pravdepodobnosť nadmerného zaťaženia organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ píše sa ďalej na webe SHMÚ.

Prečítajte si tiež: OBRAZOM: Bratislavské kúpaliská voľakedy praskali vo švíkoch

Foto: ilustračné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM