Rôzne

Dúbravka sa zazelená. Na jeseň pribudne v mestskej časti viac ako 130 nových stromov

Okrem stromov sa Dúbravka pustila aj do novinky. Ide o záhony cibuľovín v trávnatých porastoch.

Ilustračný obrázok k článku Dúbravka sa zazelená. Na jeseň pribudne v mestskej časti viac ako 130 nových stromov
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Dúbravka

Po veľkej výsadbe počas jari pokračuje Dúbravke ešte väčšou. Na jeseň pribudne v mestskej časti viac než 130 nových stromov. V týchto dňoch sadí v 14 lokalitách. Okrasné jablone, čerešne, platany, hlohy, buky, duby, no aj cyprusovec či muchovník.

Zelená výsadba

Stromy pribudli už v Parku Pekníkova, v areáli Základnej školy Nejedlého, pri detskom ihrisku Homolova, Nejedlého, výsadba pokračuje v Parku na Fedákovej či vo vnútri sídliska na ulici Karola Adlera.

„Výsadba prebieha vždy na jar a na jeseň. Stromy oživia rôzne verejné priestranstvá, doplnia areály škôl a parky,“ hovorí Zuzana Knetigová z referátu životného prostredia miestneho úradu. Mestská časť začala s výsadbou v uplynulých troch rokoch. V roku 2015 pribudlo 20 nových stromov, v roku 2016 to bolo 31 stromov a v roku 2017 viac než 50.

Okrem stromov sa Dúbravka pustila aj do novinky. Ide o záhony cibuľovín v trávnatých porastoch. „Tento rok šlo o premiéru a dokopy sme nasadili 300 metrov štvorcových. V týchto dňoch sme nasadili ďalšie, ktoré by mali Dúbravčanov prekvapiť na jar aj v iných lokalitách,“ približuje Zuzana Knetigová. Podobná výsadba v Bratislave zatiaľ neprebiehala, Dúbravka sa inšpirovala prezentáciou na Záhradníckom fóre 2016.

Bratislava24.sk informovala Lucia Marcinatová z tlačového oddelenia Mestskej časti Bratislava-Dúbravka.

Na jeseň pribudne v Dúbravke ako 130 nových stromov
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Dúbravka
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM