Rôzne

VIZUALIZÁCIE: Ako bude vyzerať nová športová hala vo Vajnoroch?

Mestská časť Bratislava-Vajnory vyhlásila v máji verejnú urbanisticko-architektonickú súťaž.

Ilustračný obrázok k článku VIZUALIZÁCIE: Ako bude vyzerať nová športová hala vo Vajnoroch?
10
Galéria
Zdroj: Bratislava - Vajnory

Mestská časť Bratislava-Vajnory vyhlásila v máji verejnú urbanisticko-architektonickú súťaž. Výsledkom súťaže mala byť štúdia na vypracovanie projektovej dokumentácie.

Vajnory majú víťaza

Do súťaže prišlo dvanásť návrhov, porota vyhodnotila ako víťazný návrh štúdia Hantabal architekti. Autori víťazného návrhu umiestnením haly rešpektovali jestvujúcu vysokú zeleň na pozemku, ktorú však doplnili o ďalšie stromy.

„Hlavnou prednosťou návrhu je vhodne zvolená celková filozofia riešenia športovej haly a celého areálu, ktorá je doložená veľmi výpovednou schémou,“ hodnotí víťazný návrh porota. Presklená hala orientovaná na severovýchod bude chránená pred priamym slnkom, čo sa určite odzrkadlí aj v ekonomike jej prevádzky. Presklenie zároveň umožňuje zhromaždeným ľuďom na námestí sledovať dianie vnútri. Porota ocenila účelné dispozičné riešenie či jednoduchú orientáciu v objekte.

„Predkladaný návrh predstavil najkultivovanejšie spracovanie súťažnej témy ako v oblasti urbanistickej a celkového zasadenia návrhu do kontextu obce – tak aj nesporne v kvalite architektonického riešenia a designu,“ píše v hodnotení porota.

Nová hala

V novej športovej hale si zahráte basketbal, hádzanú, volejbal, futbal a bedminton. Jej súčasťou má byť 10 šatní pre celkovo 140 ľudí a tribúna pre päťsto divákov.

Plocha pod hokejovým a volejbalovým ihriskom by mala slúžiť ako hromadné garáže. Celkové investičné náklady odhaduje tím štúdia Hantabal architekti na 3,59 milióna eur.

Tisíc eur pre víťaza

Autor víťazného návrhu bol odmenený sumou tritisíc eur, ďalšie dve miesta v poradí 1 800 a 1 200 eurami. Všetky súťažné návrhy sú vystavené v Kultúrnom dome Vajnory do 29. novembra.

Zoznam všetkých návrhov, ktoré sa do súťaže zapojili, nájdete TU.

Mestská časť zatiaľ nezverejnila informácie o termíne výstavby či financovaní.

Športová hala vo Vajnoroch
10
Galéria
Zdroj: Bratislava - Vajnory
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM