Nina Táborská Samospráva

RegioJet útočí: Vitajte v kraji korupcie a klientelizmu. Zodpovedný? Bratislavský župan Pavol Frešo

Súkromný prepravca RegioJet sa pustil do bratislavského župana. Pri vstupe do Bratislavy umiestnil bilbórd s provokatívnym sloganom, odkazujúc práve na Pavla Freša. Reklamný pútač tentokrát naozaj upútal. Ľudí víta v kraji korupcie a klientelizmu. Právom?

Ilustračný obrázok k článku RegioJet útočí: Vitajte v kraji korupcie a klientelizmu. Zodpovedný? Bratislavský župan Pavol Frešo
Zdroj: TASR

V Bratislave sa objavili bilbórdy spoločnosti RegioJet, ktoré predstavujú hlavné mesto ako kraj korupcie a klientelizmu. Všetko súvisí s naťahovaním času okolo licencie na novú autobusovú linku, o ktorú RegioJet už žiada dlhšiu dobu.

Jeden taký bilbórd sa nachádza aj pri diaľnici D1 pri vstupe do slovenskej metropoly, kadiaľ denne prejdú tisícky áut. Všimnúť si ho pre jeho slogan a typickú žltú farbu prepravcu skutočne nie je problém. Rovnaké bilbórdy sa objavili aj v Nitre, odkazujúc v tomto prípade na nitrianskeho župana.

Celkovo je takýchto bilbórdov až 50. Dotknuté kraje sa bránia podaním trestných oznámení.

Na bilbórde nájdete aj emailovú adresu majiteľa Student Agency, pod ktorú súkromný prepravca patrí. Podľa informácií TA3 je spornou práve autobusová linka z Bratislavy do Banskej Bystrice. Súkromník tvrdí, že bratislavský kraj nechce udeliť licenciu na spustenie tejto linky.

Podľa BSK je ale tento postup v zmysle so zákonom. Súhlasiť totižto musia všetky kraje – Bratislavský, Nitriansky aj Banskobystrický. V Nitre sa však chystajú rekonštruovať autobusovú stanicu a nevedia si predstaviť, kam by umiestnili nové zastávky.

So šéfom RegioJetu sa nám na teraz spojiť nepodarilo. Prípad budeme aj naďalej sledovať.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM