Rôzne

HLASUJTE: Ktoré z vinobraní a hodov v Bratislave a okolí je vaše obľúbené?

Všetky vinobrania okrem pestrého programu ponúkajú nezameniteľná chuť a vôňu burčiaku, ochutnávky vína, koláče či mäsové jedlá od výmyslu sveta. Ktoré je však to vaše "NAJ"?

Ilustračný obrázok k článku HLASUJTE: Ktoré z vinobraní a hodov v Bratislave a okolí je vaše obľúbené?
10
Galéria
Zdroj: TASR

Jesenné obdobie sa už tradične spája s bohatým hodovaním a oslavou darov zeme. Vinobrania ponúkajú nezameniteľná chuť a vôňu burčiaku, ochutnávky vína, koláče či mäsové jedlá od výmyslu sveta.

Od Vrakune po Stupavu

V Bratislave a okolitých mestečkách ste si hodovania mohli do sýtosti užiť hlavne v septembri. Pestrý kolotoč vinobraní v Bratislave, ktorý odštartoval v Novom Meste a vo Vrakuni, uzavrelo počas uplynulého víkendu Devínske vinobranie.

Ešte predtým vás svojimi vôňami, chuťami a mimoriadne rôznorodým programom zlákali Karloveské hody a Dúbravské hody, ktoré sa tento rok konali v rovnakom termíne.

Nemožno zabudnúť ani na Račianske vinobranie, ktoré každoročne zapĺňa električky smerujúce do mestskej časti, ktorá je spojená s vínom asi najviac zo všetkých lokalít Bratislavy.

Svojich „vyznavačov“ majú aj tradčné Dni zelá v Stupave, kde hrá hlavnú úlohu kapusta a jedlá z tejto zdravej zeleniny v desiatkach obmien.

Mestá vinárov

Vinobrania v Bratislave majú skvelú atmosféru. Možno však patríte do skupiny ľudí, ktorým sa jeseň neráta bez návštevy vinobraní v tradičných vinohradníckych mestách – v Pezinku či Modre. Hodovanie tam má predsa len trocha inú atmosféru, ožíva celé centrum, otvárajú sa dvory vinohradníkov a krčmárov.

Je veru ťažké si vybrať a upraviť svoj program tak, aby sme všetky miesta so skvelou atmosférou hodov „obehali“. Prezraďte nám, ktoré z podujatí si však určite nenecháte ujsť, ktoré jednoducho patria k vašim obľúbeným.

Vinobranie, oslava vína
10
Galéria
Zdroj: TASR

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM