Nina Táborská Kultúra

Víkendové podujatia prinesú do Bratislavy jarnú náladu, potešia sa aj milovníci kávy

Neviete, kam sa vybrať počas nadchádzajúceho víkendu? Bratislava24.sk vám prináša prehľad toho najzaujímavejšieho, čo vás najbližšie dni čaká v Bratislave a v jej okolí.

Ilustračný obrázok k článku Víkendové podujatia prinesú do Bratislavy jarnú náladu, potešia sa aj milovníci kávy
Zdroj: TASR

Trh-Piac-Markt

Obľúbené farmárske trhy v Starej tržnici sa konajú každú sobotu. Známy Trh-Piac-Markt aj tento víkend tradične predstaví lokálnych výrobcov a farmárov spolu s ich pochúťkami. Čerstvé pečivo, chutné koláčiky, káva, džemy, nápoje a všeličo iné. Súčasne s Trhom sa bude na poschodí konať aj Bazár v Starej tržnici.

Súčasne s trhom sa koná tiež Bazár starožitností (po celý deň na balkóne vľavo), a Divadlo pre deti, o 11:00 na balkóne vpravo

Sobota / 10:00 – 15:00 / Stará tržnica / Vstup voľný

Prvé jarné kvety

Čo poviete na sobotnú vychádzku za poznávaním flóry na Devínskej Kobyle? Lokalita je známa vzácnou teplomilnou flórou a faunou, kvety tu na jar kvitnú mimoriadne skoro. Na vychádzke sa však dozviete oveľa viac… Akcia je vhodná aj pre rodičov s deťmi.

Sobota / 9:00 – 12:30 / Devínska Nová Ves, Námestie Ruda Slobodu / Vstupné dobrovoľné

Farmárske špeciality

Ak ste milovníkmi chutných a zdravých potravín, v nákupnom centre Central na vás cez víkend čakajú veľkonočné farmárske trhy. Tešiť sa môžete na rôznorodé potraviny vyrobené podľa tradičných receptúr. Domáce údeniny, syry, oleje, sirupy, wafličky, džemy, lekváre, med či vína priamo od slovenských výrobcov. Okrem toho neprehliadnite aj chuťovky zo zahraničia v podobe holandských syrov a mnohých iných špecialít.

Sobota-Nedeľa / Central

Prechádzka: umením o fašizme minulosti a rasizme súčasnosti

Prejdite sa spolu ulicami hlavného mesta a prostredníctvom umenia sa dozviete o téme našej fašistickej minulosti. V sobotu vás čaká komentovaná prechádzka Bratislavou okolo roku 1940 s architektom Martinom Zaičekom. Začiatok je pred budovou prezidentského salónika na Hlavnej stanici.

Sobota / 10:00 / pred Salónikom, Nám.Franza Liszta 1 / Vstup voľný

Standart Festival Bratislava

Po prvých troch úspešných ročníkoch Coffeefest Slovakia a Coffeefest Austria sa organizátori rozhodli posunúť podujatia na novú úroveň. Už túto sobotu vás čakajú prednášky, workshop, espresso bary, brew bary, gin bary, design lounge + after party. Téma Standart Festivalu je zložená z troch hlavných častí – výberová káva, nadčasový design a kvalitné cocktaily.

Sobota / 10:00 / Sheraton Bratislava Hotel / Lístok: 15 eur

Vynášanie Moreny

Jar je na dosah, a tak už prišiel čas odprevadiť Morenu a privítať nový život. Čaká vás pravá veselica, s bubnovačkou aj spievaním oslavných jarných piesní.

Sobota / od 15:00 / Svätý Jur / Vstup voľný

Francúzsko-írske keltské popoludnie

Zábavu v sobotu prinesie aj nákupné centrum Eurovea, kde vás čaká keltská hudba a tanec, podporované Veľvyslanectvom Írska a Francúzskym Inštitútom na Slovensku. Predstavia sa vám Akadémia írskeho tanca Avalon a bretónska hudobná skupina Roc’hann.

Sobota / 15:00 / Eurovea prízemie / Vstup voľný

Veľkonočné trhy na zámku Schloss Hof

Tradičný veľkonočný trh na statku otvára svoje brány už pred Veľkou nocou, a tak vás už počas tohto víkendu čakajú dni plné rozmanitých barokových zážitkov. Najmladších návštevníkov potešia aktivity v dielňach veľkonočného zajačika, rodičov veľkonočné remeselné trhy s množstvom produktov.

Sobota – Nedeľa / Schloss Hof / ceny lístkov, časy prehliadok apodrobné informácie nájdete TU

Vodné vtáctvo na Hrušovskej zdrži

Pridajte sa k CK watching.sk na pravidelné víkendové dobrodružstvo, tento raz na vychádzku za poznávaním vodného vtáctva na Hrušovskej zdrži, ktorá je významnou lokalitou pre zimovanie vtáctva na Slovensku. Rovinatý terén, nenáročná trasa a ďalekohľady k dispozícii. Miesto stretnutia je 8:10 hod pod Mostom SNP na zástavke linky 91 alebo o 9:00 na zastávke Areál Vodných Športov v Čunove.

Nedeľa / 09:00 – 13:00 / Areál Vodných Športov v Čunove / Vstupné dobrovoľné

iHRYsko v Dunaji

Nedeľný večer je ako stvorený na hry, pri ktorých sa zabavíte aj si oddýchnete. V KC Dunaj sa uskutoční večer spoločenských hier – mix moderných spoločenských hier pre vaše pobavenie. K dispozícii vám budú aj inštruktori, ktorí vám poradia s výberom hry.

Nedeľa / Dunaj˜ / 18:00 / vstup 1 euro

Vegánska večera

Ak vás láka vegánska kuchyňa, tak sa vďaka komunitnej akcii môžete zapojiť a pochutnať si na dobrom jedle s dobrými ľuďmi už opäť túto nedeľu. Postup je jednoduchý: navarte vegánske jedlo, prineste ho a zdieľajte s ostatnými.

Viac o akcii sa dozviete TU.

Nedeľa / 18:00 / A4 – priestor súčasnej kultúry / Vstup voľný

Radio_Head Awards 2015

Slávnostné udeľovanie hudobných cien Rádia_FM prebehne tradične v priestoroch Starej tržnice. Už po ôsmykrát si „rádiohlavy“ prevezmú tí najlepší interpreti z domácej scény v kategóriách Album roka, Singel roka. Po druhýkrát aj v kategóriách Objav roka a Debut roka.

Nedeľa / 19:00 / Stará tržnica / Vstupné: 8 eur

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM