Aktualizované Nina Táborská Kultúra

Víkendové menu vo valentínskom duchu: Aký program ponúka Bratislava na najbližšie dni?

Nemáte ešte plány na tento víkend? Bratislava24.sk vám prináša prehľad toho najzaujímavejšieho na nadchádzajúci víkend. Retro burza, vínne pivnice, zaujímavá dočasná cukráreň a veľa iného. Stačí si vybrať.

Ilustračný obrázok k článku Víkendové menu vo valentínskom duchu: Aký program ponúka Bratislava na najbližšie dni?
Zdroj: TASR

Trh-Piac-Markt

Obľúbené farmárske trhy v Starej tržnici sa konajú tradične každú sobotu. Známy Trh-Piac-Markt aj tento víkend predstaví lokálnych výrobcov a farmárov spolu s ich pochúťkami. Čerstvé pečivo, chutné koláčiky, káva, džemy, nápoje a všeličo iné.

Sobota / Stará tržnica / 10:00 – 15:00 / vstup voľný

Retro burza

„Skôr než Amor zasiahne vaše srdce, nechajte sa zasiahnuť tvorbou slovenských dizajnérov a handmade tvorcov z portálu SAShE.sk,“ informujú organizátori. Na valentínskej Retro Burze vás už tradične čakajú originálne výrobky od náušníc, čeleniek, brošní a prsteňov, cez oblečenie pre dospelých i detičky až po platne či sladkosti, ktoré si zamilujete. Potešené budú aj chuťové bunky vďaka občerstveniu od Moje a šikovné ruky si môžu vyrobiť originálne obaly na čokoládky na kreatívnom workshope od Bupiworld.

Viac sa dozviete TU.

Sobota / KD Dunaj / 10:00 / Vstup voľný

Zimný výstup na vrchol Vápennej

Presedeli ste celý týždeň v práci? Potom je čas na poriadnu prechádzku. CK watching.sk opäť na vychádzku za poznávaním zimnej prírody Malých Karpát. Aj zimnom čase je čo pozorovať. Čaká vás výstup na turisticky jeden z najzaujímavejších vrcholov Malých Karpát – Vápennú, ktorá je tretím najvyšším vrchom tohto pohoria. Miesto a čas stretnutia: 11:20 na autobusovej zastávke Plavecké Podhradie – Pošta, autobus odchádza z Bratislavy AS Mlynské nivy o 10:00. Trasa je dlhá približne 10 kilometrov.

Sobota / Plavecké Podhradie / 11:30–15:30 / Vstupné dobrovoľné + lístok na autobus

DownMall tour 2016

Nákupné centrum Central sa deň pred Valentínom premení na pretekársku arénu. V rámci európskej DownMall tour 2016 sa predstavia najlepší európski jazdci. Návštevníci tak uvidia pretekárov doslova lietať či skákať na eskalátoroch.

Sobota / Nákupnú centrum Central / 9:00 –16:25 / Vstup voľný

Pezinské vínne pivnice

V Pezinku sa v predvečer sviatku zaľúbených koná ozajstná oslava vínnej turistiky a osláviť tu môžete aj inú lásku – lásku k vínu. Tešiť sa môžete na približne 24 pivníc a stanovíšť, kde vám ponúkne svoje vína viac ako 30 miestnych vinárov, členov Združenia pezinských vinohradníkov a vinárov a hosťujúce vinárstva.

Sobota / Malokarpatské múzeum v Pezinku / 12:00 – 21:00 / 25 eur

Dúbravský detský karneval

Pesničky, súťaže, maľovanie na tvár, promenáda v maskách, valentínska výzdoba a chýbať nebude ani sladká odmena. Detský karneval ako sa patrí. O kultúrny program sa postará Divadlo Žihadlo.

Sobota / Dom kultúry Dúbravka / 16:00 / Vstupné 2 eurá

Brunch v SNG

Tento raz vás čaká v Slovenskej národnej galérii valentínsky brunch. Vezmite všetkých, ktorých máte radi – rodinu, deti, priateľov a známych a užite si nedeľu v príjemnej atmosfére, pri dobrom jedle a so zaujímavým programom.

Nedeľa / Slovenská národná galéria Bratislava / 11:00 / Vstupné 20 eur, deti do 10 r zdarma

PopUp cukráreň

V nedeľu si môžete vychutnať sladké dobroty v prvej PopUp cukrárni. „Keďže sa jedná o PopUp, miesto konania je zatiaľ prekvapením a zverejním ho pár dní pred konaním akcie. Zatiaľ si len naplánujte miesto na dezert po nedeľnom obede, ku ktorému si budete môcť dať kávu, čaj, limonádu či vínko,“ informuje event.

Nedeľa / miesto zistíte TU / 14:00

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM