Nina Táborská Kultúra Kultúra

Víkend plný podujatí: Fašiangy, zabíjačkové slávnosti, Modranská kapustnica aj zaujímavá burza

Nemáte ešte plány na tento víkend? Bratislava24.sk vám prináša prehľad toho najzaujímavejšieho, čo ponúka slovenská metropola na najbližšie dva dni.

Ilustračný obrázok k článku Víkend plný podujatí: Fašiangy, zabíjačkové slávnosti, Modranská kapustnica aj zaujímavá burza
Zdroj: TASR

Trh-Piac-Markt

Obľúbené farmárske trhy v Starej tržnici sa konajú tradične každú sobotu a inak tomu nie je ani v novom roku. Známy Trh-Piac-Markt aj tento víkend tradične predstaví lokálnych výrobcov a farmárov spolu s ich pochúťkami. Čerstvé pečivo, chutné koláčiky, káva, džemy, nápoje a všeličo iné.

Sobota / Stará tržnica / 10:00 – 15:00 / vstup voľný

Ružinovské zabíjačkové slávnosti 2016

V sobotu rozvoňajú Ružinov zabíjačkové špeciality. Jednou z tohtoročných noviniek je miesto, po prvýkrát sa ružinovská zabíjačka odohrá v Parku Andreja Hlinku. Súťažné tímy mestskej časti Ružinov, dobrovoľných hasičov z Prievozu, ružinovských hokejbalistov a folkloristov budú už od 10:00 hod. variť zabíjačkovú kapustnicu. Výsledky ich kulinárskej tvorby môžu návštevníci ochutnať v poobedňajších hodinách. Nebude chýbať ani degustácia čerstvo vytopených oškvarkov, ovarovej polievky či zabíjačkovej kaše. Svoje umenie predvedú aj klobásoví majstri z Nových Zámkov, ktorí budú priamo na mieste vyrábať tieto obľúbené pochúťky.

Súčasťou tohtoročných slávností budú aj farmárske trhy, na ktorých budú svoje výrobky predávať lokálni výrobcovia. Ružinovskú zabíjačku spestria folklórne a country vystúpenia, ale aj ohnivá cigánska hudba. Tohtoročnou zaujímavosťou bude aj tradičná obchôdzka fašiangových masiek z Liptovských Sliačov v podaní folklórneho súboru Karpaty.

Sobota / Park Andreja Hlinku / 10:00 / Vstup voľný

Februárový Burzoblšák

Máte veľa oblečenia a neviete čo s ním? Na Burzoblšáku nájdete všetko, aj luxusné značky. Navyše, po novembrovej úspešnej Home edition, sa organizátori rozhodli, že si zaslúži ďalšie vydanie. Okrem oblečenia a doplnkov, ktoré sú klasickou povinnou jazdou na každom Burzoblšáku, si budete môcť zaobstarať aj bytové doplnky či starožitný nábytok, ktorý niekomu roky okupuje povalu či pivnicu.

Viac info TU.

Sobota / areál gymnázia na Bajkalskej 20 / 18: 00 / Voľný, predávajúci: 2 eurá

Fašiangy v Modre – Modranská kapustnica 2016

Už túto sobotu sa uskutoční tradičná súťaž vo varení Modranskej kapustnice a chýbať nebude ani symbolické pochovávanie basy. Čaká vás súťaž vo varení kapustnice, Modranské kráľovské divadlo, ochutnávka vín a všeličo iné.

Sobota / Mestské kultúrne stredisko Modra / 09:00 / Kapustnica 2 eurá

Staromestské fašiangy

„Začnite vyrábať masky a v sobotu 6.2. sa vidíme v meste a Zichyho paláci,“ informujú organizátori (Staromestské Fašiangy organizuje RC Prešporkovo – tento rok pod záštitou Starého mesta).

Podrobný program:

10:00 – Fašiangový sprievod z Hviedoslavovho námestia do Zichyho paláca

10:30 – Zábavné dopoludnie na fašiangový spôsob

12:00 – Fašiangové zvyky, ľudová veselica, zabíjačka, Hviezdoslavo námestie (pred reštauráciou Zylinder)

17:00 – Pochovávanie basy, Hviezdoslavovo námestie

Sobota / Bratislava / 10:00 / Vstup voľný

Tajomná záhrada

Dávka kultúry vás čaká aj v sobotu v Petržalke. Predstaví sa tanečná skupina Halo Halo a klub modernej gymnastiky Danubia.

Sobota / Dom kultúry Zrkadlový háj / 18:00 / Vstupné: 7 eur

Vegánska večera

Ak vás láka vegánska kuchyňa, tak sa vďaka komunitnej akcii môžete zapojiť a pochutnať si na dobrom jedle s dobrými ľuďmi už opäť túto nedeľu. Postup je jednoduchý: navarte vegánske jedlo, prineste ho a zdieľajte s ostatnými.

Nedeľa / A4 – priestor súčasnej kultúry / 18:00 / vstup voľný

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM