Tomáš Stupavský Rôzne

Víkend bude „bohatý“ na kultúrne akcie, ale aj dopravné obmedzenia v MHD

Počas nasledujúceho víkendu sa v našom hlavnom meste uskutoční mnoho kultúrnych akcií a niektoré z nich značne ovplyvnia chod MHD. S niekoľkými dopravnými obmedzeniami treba rátať už od dnes.

Ilustračný obrázok k článku Víkend bude „bohatý“ na kultúrne akcie, ale aj dopravné obmedzenia v MHD
Zdroj: TASR

V mestskej časti Dúbravka sa už dnes začínajú tradičné hody. Čiže treba rátať s tým, že niektoré spoje MHD nebudú jazdiť ako zvyčajne. Dúbravské hody budú trvať od 25. až do 27. septembra (piatok už od 15:00, sobota, nedeľa), čo sa odzrkadlí v úprave premávky autobusových liniek číslo 26, 27, 83, 123 a N34 v hornej časti Dúbravky.

Premávka MHD bude počas hodov upravená nasledovne:

Autobusy liniek číslo 26 a 123 pri jazde do Dúbravky zo Saratovskej ulice odbočia doprava na ulicu Pri kríži, kde budú mať dočasne zriadenú konečnú zastávku „Štepná“. Na ulici Pri kríži bude obslúžená zastávka „Pri kríži“ (v smere Štepná) a v oboch smeroch zastávky „Homolova“ a „Štepná“. Nebudú obslúžené zastávky „Pri kríži“ (na Saratovskej ul.), „OD Saratov,“ „Pekníkova“ a „Žatevná“.

Autobusy linky číslo 27 nebudú v piatok popoludní premávať.

Autobusy liniek číslo 83 a N34 budú premávať počas trvania dopravných obmedzení medzi zastávkami „Drobného“ a „Štepná“ obojsmerne cez ulice Saratovská, Pri kríži. Na ulici Saratovská bude obslúžená v oboch smeroch zastávka „OD Saratov“ a zastávka „Pri kríži“ v smere do mesta. Na ulici Pri kríži budú obslúžené v oboch smeroch zastávky: „Pri kríži,“ „Homolova“ a „Štepná“. Počas trvania Dúbravských hodov nebudú autobusmi liniek číslo 83 a N34 obsluhované v oboch smeroch zastávky: „Pekníkova“ a „Žatevná“.

Dopravné obmedzenia v MHD pocíti aj Ružinov. Z dôvodu konania športového podujatia Ružinovská časovka bude 26. septembra 2015 v čase cca od 12:00 do 18:00 uzavretá časť Ružinovskej cestnej komunikácie.

Premávka MHD bude počas konania sa športového podujatia upravená nasledovne:

Autobusy linky číslo 50 budú premávať obojsmerne medzi zastávkami „Slovanet“ na Záhradníckej ulici a „VD Úsvit/Haburská“ na Tomášikovej ulici cez Bajkalskú, Drieňovú. Na presmerovanej trase budú v oboch smeroch obslúžené zastávky „Solivarská“ a „Bratislavská župa“ na Drieňovej ulici. Počas trvania dopravných obmedzení nebudú obslúžené obojsmerne zastávky „Nemocnica Ružinov,“ „Herlianska-OC Retro,“ „Tomášikova“ a zastávka „Maximiliána Hella“ na Tomášikovej ulici. Odporúčame cestujúcim z Ružinovskej ulice využiť počas trvania dopravných obmedzení električky liniek č. 8, 9 a prestup na autobusy linky č. 50 uskutočniť v smere OD Slimák/Aupark na zastávke „Slovanet“ na Záhradníckej ulici.

Autobusy linky číslo 66 budú premávať z Trhoviska v smere Domkárska medzi zastávkami „Slovanet“ a „Mierová“ cez Bajkalskú, Prievozskú, Gagarinovu, Kaštieľsku, od zastávky „Mierová“ pokračujú po stálej trase. Na presmerovanej trase obslúžia zastávky „Prievozská,“ „Hraničná-OC Retro“. Nebudú obsluhované zastávky na Drieňovej a Tomášikovej ulici. Z Domkárskej k Trhovisku nebudú vynechané žiadne zastávky.

Autobusy linky číslo 67 a 87 majú dočasný nástup/výstup na priebežnej zastávke „Astronomická“ na Astronomickej u­lici.

Autobusy linky číslo 96 budú premávať z Letiska M. R. Štefánika v smere do Petržalky medzi zastávkami „Haburská“ na Tomášikovej ulici a „Prístavný most“ na Bajkalskej ulicu cez Drieňovú, Bajkalskú. Na presmerovanej trase obslúžia zastávky „Solivarská“ na Drieňovej ulici a „Mliekarenská“ na Bajkalskej ulici. Nebudú obsluhované zastávky: „Maximiliána Hella,“ „DK Ružinov,“ „Nevädzová-OC Retro,“ „Gagarinova,“ „Hraničná-OC Retro“ a „Prievozská“. Z Petržalky k Letisku M. R. Štefánika nebudú vynechané žiadne zastávky.

Prečítajte si tiež: DPB chystá veľké zmeny. Zrejme sa budeme musieť pripraviť na úpravy v trolejbusovej doprave

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM