Rôzne

Viete o nevyužívaných detských ihriskách v Karlovej Vsi? Dajte o nich vedieť

Máte vo svojom okolí nevyužívané detské ihriská či pieskoviská? Myslíte si, že by mohli byť využité účelnejšie?

Ilustračný obrázok k článku Viete o nevyužívaných detských ihriskách v Karlovej Vsi? Dajte o nich vedieť
Zdroj: odkazprestarostu.sk

Mestská časť Karlova Ves spúšťa projekt na záchranu detských ihrísk a pieskovísk. „Detských ihrísk či pieskovísk je v Karlovej Vsi veľa a finančné prostriedky chceme investovať do údržby plôch, ktoré využívajú naši najmenší obyvatelia.“

Nejde teda o rušenie detských ihrísk. Mestská časť chce zistiť, ktoré deťom slúžia a do tých investovať. „A také, o ktoré už nie je záujem, by mohli byť využité účelnejšie.“ O ich využití rozhodnú samotní obyvatelia.

Svoje podnety môžete posielať e-mailom na zelen@karlovaves.sk.

Detské ihriská by tak po zásahu mestskej časti mohli vyzerať napríklad ako park neďaleko OD Centrum, ktorý v lete skrášlili dobrovoľníci v rámci akcie Naše mesto.

Podnety obyvateľov

Na výzvu zareagovalo hneď niekoľko Karlovešťanov. „Napríklad na Majerníkovej vo vnútrobloku máme malé, príjemné ihrisko s pieskoviskom, ktoré je relatívne málo využívané. Nie však preto, že by nebol záujem, no pieskovisko a aj jeho okolie sa zmenilo na psie záchody. Pritom by stačilo oplotiť ho aspoň nízkym plotom a pravidelnejšie kosiť a mamičky z okolia by ho určite veľmi rady využívali. Súčasný stav je však taký, že by som tam nešiel nielen že s dieťaťom, ale ani so psom, aby tam náhodou dačo nenachytal,“ vyjadril sa Rastislav.

Niektoré mamičky sa sťažujú, že piesok na pieskoviskách pri ich domoch nebol vymenený už niekoľko rokov, a tým, že ihriská nie sú oplotené, nezodpovední psičkári si z nich urobili venčiská. Dôvodom, prečo na ihriská a pieskoviská nechodia, je teda opodstatnená obava o zdravie dieťaťa. „Pieskovisko na Pribišovej je zarastené trávou, evidentne je málo používané. V dvore sa venčia psy, svoje deti by som tam nepustila hrať sa,“ píše Júlia.

Čítajte aj: Karlova Ves pomáha ľuďom bez domova vrátiť sa do bežného života

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM