Alexandra Húsková Rôzne

Luxusný Kempinsky na nábreží Dunaja vystriedal Grand hotel. Jeho interiér teraz zdobia ruže Márie Terézie

Pre väčšinu z nás, ktorí len prechádzame okolo luxusného hotela cestou do práce, či do mesta, sa zmenou názvu hotela nemení nič. Hotel však vraj bude po novom rovnako, ak nie viac luxusný ako predtým, ale s dôrazom na lokalitu Bratislavy, ako aj región.

Ilustračný obrázok k článku Luxusný Kempinsky na nábreží Dunaja vystriedal Grand hotel. Jeho interiér teraz zdobia ruže Márie Terézie
Zdroj: Dnes24.sk

Spoločnosť Best Hotel Properties, a.s., (BHP) prevzala od 1. augusta 2015 manažovanie Kempinski Hotela River Park Bratislava a na základe zmluvy o frančíze so spoločnosťou Starwood ho bude prevádzkovať pod značkou „a Luxury Collection“.

Hotel, doteraz známy ako Kempinsky, zmenil svoj názov na Grand Hotel River Park, a Luxury Collection Hotel, Bratislava.

„The Luxury Collection patrí medzi najluxusnejšie značky, ktoré má spoločnosť Starwood v portfóliu. Táto značka spĺňa našu predstavu o poskytovaní výnimočných zážitkov našim hosťom,“ povedal generálny riaditeľ hotela Rudolf Križan.

„Sme radi, že hosťom ponúkneme viac možností vďaka jednému z najlepších vernostných programov na svete – Starwood Preferred Guest (SPG),“ doplnil Križan.

Ruže aj gastronómia podľa Márie Terézie

Grand Hotel River Park sa zameriava na lokálnu identitu. Práve obľúbené ruže Márie Terézie sa dostali na logo nového hotela.

Interiér hotela je vyzdobený obrazmi od slovenskej maliarky Márie Čorejovej, ktorá znázornila Bratislavské dominanty v obložení ruží.

Bratislavu by mal priblížiť aj nový, špeciálne navrhnutý drink, ktorý má hotel v ponuke s názvom „Pressburg Sour“.

„Drink "Pressbourg Sour“ je založený na slovenských produktoch – borovička, medový sirup, limetková šťava, maliny,černice a domáci džem – ktorý vyrába jeden z našich barmanov," povedal pre Bratislava24.sk Peter Dandár, zástupca manažéra F&B Grand hotela River Park.

Menu v reštaurácii aj v bare bude postupne prechádzať zmenami na „lokálno-medzinárodný štýl“, budú sa podávať slovenské ryby, syry, ako aj tradičné slovenské jedlá. Šéfkuchár momentálne pripravuje menu, inšpirované gastronómiou z obdobia vládnutia Márie Terézie.

Hotel ponúka služby „concierge“ – po našom komorníci, ktorí budú schopní naplánovať výlet podľa potrieb návštevníkov a otvoriť im brány pre spoznávanie regiónu.

Hotel, ktorý naprojektoval známy holandský architekt Erick van Egeraat, privítal prvých hostí v roku 2010. Budova je súčasťou River Parku, ktorého súčasťou sú aj luxusné byty, kancelárie a obchody.

Grand Hotel River Park má 231 izieb vrátane apartmánov, dve reštaurácie a lobby bar, dve tanečné sály a päť miestností na stretnutia.

5 hviezdičkové hotely na Slovensku

  • Kempinski Hotel River Park v Bratislave/ Grand Hotel River Park
  • Grand Hotel Kempinski vo Vysokých Tatrách
  • Sheraton Hotel v Bratislave
  • Hotel Arcadia v Bratislave
  • Marrol´s Boutique Hotel v Bratislave
  • Hotel Albrecht v Bratislave

Zdroj: TASR/Dnes24.sk

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM