ts Rôzne

Viete, ako fungujú nové označovače v MHD?

Všimli ste si vo vybraných vozidlách MHD nové označovače na cestovné lístky a ešte sa vám nepodarilo prísť na to, ako fungujú?

Ilustračný obrázok k článku Viete, ako fungujú nové označovače v MHD?
Zdroj: Dnes24.sk

Označovače inštalovali zástupcovia Bratislavskej integrovanej dopravy (BID) v spolupráci s dopravcami začiatkom mesiaca, testovať sa začali priamo za plnej prevádzky dopravy.

Nové označovače s displejom slúžia cestujúcim na nákup elektronických jednorazových cestovných lístkov, ktoré budú o desať percent lacnejšie ako tie papierové.

Navštívte špeciálne vozidlo

Do konca mesiaca majú cestujúci možnosť vyskúšať si nové označovače v špeciálnom vozidle, ktoré sa bude presúvať po hlavnom meste a Bratislavskom kraji. Zástupcovia BID vám ukážu, ako funguje označovač a cez testovacie karty si môžete si zakúpiť elektronický lístok.

Od 18. – 20. júla bude špeciálny autobus pristavený na Námestí SNP. Jeho posádka vám vysvetlí, ako výhodne cestovať integrovanou dopravou a odpovie vám na všetky otázky vždy v čase od 14.00 – 20.00 hod.

Harmonogram zastávok špeciálneho vozidla

22. júl – Bory Mall, Bratislava-Lamač

23. júl – Polus City Center, Bratislava-Nové Mesto

24. júl – Železná studienka

25. júl – Pezinok – Tesco

26. júl – Senec – centrum

27. júl – Malacky – Námestie mieru

28. júl – Zlaté Piesky – areál

29. júl – Petržalka – Tesco

30. – 31. júl – Eurovea

Ak by ste niektorý z termínov nestihli, s otázkami sa môžete obrátiť na infocentrum IDS BK.

Multifunkčné automaty

Nové označovače s displejom sú umiestnené vo vozidlách MHD aj Slovak Lines, tiež na železničných staniciach v Bratislavskom kra­ji.

„Súčasťou spustenia predaja nových elektronických jednorazových cestovných lístkov je tiež spustenie multifunkčných automatov. Automaty budú cestujúcim slúžiť na nákup cestovných lístkov ale aj na dobitie kreditu v elektronickej peňaženke,“ informuje Dopravný podnik na svojej stránke.

Čítajte aj: Ako si poradiť s problémovými osobami v bratislavskej MHD

Nové označovače
5
Galéria
Zdroj: BID
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM