Hokej

Viedenský rozhodol o víťazstve Slovana v poslednej minúte

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v nedeľňajšom zápase KHL na domácom ľade nad chorvátskym klubom Medveščak Záhreb tesne 3:2.

Ilustračný obrázok k článku Viedenský rozhodol o víťazstve Slovana v poslednej minúte
Zdroj: TASR

O výhre „belasých“ rozhodol gólom 42 sekúnd pred koncom center Marek Viedenský, ktorý dorazil do siete strelu Lukáša Kašpara. Z úvodnej päťzápasovej domácej série v základnej časti tak vyťažili „belasí“ šesť bodov, keď si pripísali dve výhry a tri prehry.

Slovenský zástupca v nadnárodnej súťaži dlho doplácal na nepresnú koncovku – kým „medvedi“ využili v 13. minúte vďaka Marekovi Kvapilovi päťminútovú presilovku pri vylúčení Michala Sersena na 5 min + DKZ, domáci rovnakú príležitosť na gól nepremenili, rovnako ako ďalšie sľubné šance.

Streleckú smolu zlomili až v záverečnej tretine, keď v priebehu 34 sekúnd otočili skóre zásluhou gólov Cama Barkera a Václava Nedorosta. Medveščak zásahom Tomáša Mertla z 56. minúty vyrovnal, ale triumf domácich zariadil v samom závere Viedenský. Pri premiérovom súťažnom štarte v drese bratislavského klubu tak kanadský brankár Barry Brust vychytal víťazstvo.

Zverenci trénera Miloša Říha po troch dňoch voľna odchádzajú na prvý tohtosezónny „trip“, ktorý začnú vo štvrtok o 18.30 SELČ súbojom na ľade dvojnásobného šampióna Dinama Moskva.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM