Nina Táborská Rôzne

VIDEO: Netradičný pohľad na Bratislavu. Aj takto môže vyzerať cesta od paláca na hrad

Chalani z parkourovo-freerunovej skupiny B.O.C. crew z Prešova navštívili Bratislavu a slovenskou metropolou sa doslova "preskákali". Parkour resp. freerun je umenie pohybu, ktoré má svoj pôvod vo Francúzsku. Pozrite sa, ako takáto netradičná návšteva Bratislavy môže vyzerať.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Netradičný pohľad na Bratislavu. Aj takto môže vyzerať cesta od paláca na hrad
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

„Ako skupina pôsobíme od roku 2006 a parkour v nás prerástol do životného štýlu. Točíme rôzne videá a každým jedným sa vždy snažíme priniesť niečo nové,“ prezradili pre Bratislava24.sk chalani z B.O.C. crew.

Parkour resp. freerun je umenie pohybu. Ide o premiestňovanie sa z bodu A do bodu B, len za pomoci vlastného tela s čo najefektívnejším, najplynulejším a najrýchlejším spôsobom s využitím rôznych prvkov. Napríklad výbeh na múrik či stenu, salto, premet a podobne. Okrem dynamických prvkov, parkour zahŕňa aj statické či silové, akými je napríklad stojka.

Presvedčíte sa vo videu, v ktorom boysONways (chlapci na cestách) zachytávajú Bratislavu z ich parkourového pohľadu. „Chceme prepájať cestovanie a to, čo nás všetkých spája – pohyb. Uvidíme kam nás ešte osud zavedie,“ uzavreli parkouristi z B.O.C. crew.

Prečítajte si tiež: OBRAZOM: Hrad je naša dominanta. Slovenská metropola očami fotografa

Bratislava očami parkouristov
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM