Aktualizované ts Krimi

VIDEO: Most "Chucka Norrisa" čelil tvrdej skúške. Pokúsil sa po ňom prejsť kamión

Na cyklomost, ktorý je určený len pre chodcov a cyklistov, si to v smere z Rakúska namieril kamión.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Most "Chucka Norrisa" čelil tvrdej skúške. Pokúsil sa po ňom prejsť kamión
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Cyklomost Slobody, Bratislavčanom dobre známy aj ako Most Chucka Norrisa, čelil v stredu ráno náročnej skúške. Jeho nosnosť sa rozhodol otestovať kamión. Zadržali ho ale zábrany za mostom.

„Policajti prijali oznámenie o udalosti, ku ktorej došlo dnes ráno na Cyklomoste Slobody v Devínskej Novej Vsi. Cez uvedený cyklomost, určený len pre chodcov a cyklistov, sa mal v smere z Rakúska pokúsiť prejsť kamión,“ informuje polícia na sociálnej sieti.

Ešteže v kamióne nesedel samotný Chuck, možno by to most nevydržal. Alebo je taký odolný vďaka svojmu menu?

Prípadom sa už zaoberá príslušný útvar OR PZ v Bratislave IV, ktorý vec vyšetruje ako podozrenie zo spáchania trestného činu všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti. Starosta Devínskej Novej Vsi Dárius Krajčír doplnil, že nákladné vozidlo malo slovenské EČV. „Podali sme trestné oznámenie na páchateľa,“ dodal Krajčír.

Most museli uzavrieť

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) vo štvrtok 2.7. Cyklomost slobody kvôli spomínanej udalosti uzavrel. „Nakoľko cyklomost nebol stavaný pre takýto druh ťažkej dopravy, musí sa podrobiť diagnostickej skúške, či neprišlo k jeho poškodeniu a porušeniu statiky. Zatvorený tak bude do odvolania,“ informovala hovorkyňa BSK Lucia Forman.

„S kamiónom jazdiť na cyklomoste je absurdné a trestuhodné. Vodič ohrozil seba, životy iných aj statiku mosta. Mohol poškodiť dôležitý spojovací článok regionálnej siete rakúskych a slovenských cyklotrás, využívaný cyklistami, pešími turistami, ako aj záchrannými zložkami. Takéto konanie je neakceptovateľné a verím, že bude vyvodená zodpovednosť,“ zdôraznil predseda BSK Juraj Droba.

Celým prípadom sa už zaoberá príslušný útvar Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave IV. Incident vyšetruje ako podozrenie zo spáchania trestného činu všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti. Trestné oznámenie na neznámeho páchateľa podala aj mestská časť Bratislava – Devínska Nová Ves. Na základe výsledkov vyšetrovania a určenia vinníka, bude BSK uplatňovať nárok na uhradenie nákladov v súvislosti s diagnostikou, či prípadnými opravami cyklomosta.

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM