Rôzne

VIDEO: Historický hotel Albrecht po rokoch otvára svoje brány! Pozrite na tú ZMENU

Historický hotel Albrecht, ktorý sa nachádza len pár krokov od Bratislavského hradu na Mudroňovej ulici, po dvoch rokoch opäť otvára svoje brány.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Historický hotel Albrecht po rokoch otvára svoje brány! Pozrite na tú ZMENU
12
Galéria
Zdroj: Premium Star Hotels

Hotel Albrecht je od svojho vzniku architektonickým skvostom a rekonštrukcia, ktorou tento rok prešiel, umocní jeho postavenie na trhu. Vznikol kompletnou rekonštrukciou historickej budovy z dvadsiatych rokov dvadsiateho storočia, kde rodina vinárov Albrechtovcov prevádzkovala výletnú reštauráciu s kaviarňou Albrecht, známa ako výletná reštaurácia Albrechtova záhrada.

Počas druhej svetovej vojny sa tu konávali májalesy Hlinkovej gardy. Počas komunizmu postupne chátral a rekonštrukcie sa dočkal až v roku 2008.

Nevyhnutná rekonštrukcia

Po tom, ako bola ubytovacia časť hotela Albrecht v roku 2021 uzavretá, tento historický boutique hotel v centre hlavného mesta klesal na povedomí. V súčasnosti majú návštevníci opäť možnosť ubytovať sa v hoteli obklopenom zeleňou. Vybrať si môžu jednu z dvanástich zrekonštruovaných izieb, ktoré sa pýšia kvalitnejšími a modernejšími materiálmi. Každá izba má inú emóciu a tak bude pobyt v hoteli Albrecht vždy zážitkom.

Špičková gastronómia v centre

Každý milovník dobrého jedla (nielen) v Bratislave si pamätá časy najväčšej slávy reštaurácie Albrecht. V súčasnosti chce kolektív kuchyne pod vedením mladého ambiciózneho šéfkuchára Rudolfa Feješa pokračovať s novým konceptom, ktorého hlavným cieľom je priblížiť Albrecht ľuďom a dať im zážitkom na tanieri, ktorý bude dôvodom na častú a opätovnú návštevu.

“Reštaurácia Albrecht má na bratislavskej gastro scéne dobrú povesť a my jej menu nechceme pri znovuotvorení ostať nič dlžní. Naše nové A la carte menu v sebe nesie odkaz rakúsko-uhorskej kuchyne v podobe tradičných jedál v modernejšom prevedení. Zároveň v ňom nájdete vplyv talianskej a stredomorskej kuchyne ako odkaz na moje pôsobenie v zahraničí,” dodáva šéfkuchár Rudolf Feješ.

Ako vyzerá po zmene historický hotel? Pozrite si vo VIDEU a v galérii.

Zdroj: Premium Star Hotels
Hotel Albrecht
12
Galéria
Zdroj: Premium Star Hotels
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM