Aktualizované KAW Rôzne

Víchrica Júlia priniesla do Bratislavy aj náraz o sile 108,1 km/h. Aké škody napáchala?

Hoci v hlavnom meste neboli zaznamenané veľké škody, vo viacerých mestských častiach sa nájdu polámané stromy a konáre popadané na zem.

Ilustračný obrázok k článku Víchrica Júlia priniesla do Bratislavy aj náraz o sile 108,1 km/h. Aké škody napáchala?
7
Galéria
Zdroj: Ružinovské Echo

Vietor v Bratislave opäť besnel. Víchrica Júlia priniesla na západ Slovenska náraz až o sile 108,1 km/h.

Hoci v hlavnom meste neboli zaznamenané veľké škody, vo viacerých mestských častiach sa nájdu polámané stromy a konáre popadané na zem.

Na západe Slovenska podľa portálu imeteo.sk fúkal najsilnejší vietor medzi 22:00 až 05:00 hod. a na zvyšku územia medzi 00:00 až 08:00 hod..

Výjazdy hasičov

V Bratislavskom kraji mali hasiči po víchrici 9 výjazdov, z toho 7 bolo priamo v Bratislave. „Výjazdy boli technického charakteru. Hasiči riešili polámané stromy a popadané konáre,“ potvrdilo Bratislava24.sk Krajské riaditeľstvo hasičského a záchranného zboru v Bratislave.

Prevrátená búda a rozbité sklá

Bratislavských policajtov privolali v noci z nedele (23. 2.) na pondelok pre silný vietor na viaceré miesta v hlavnom meste. Informujú o tom na sociálnej sieti.

Na Astrovej ulici v Bratislave došlo k prevráteniu plechovej búdy a k jej následnému zakliesneniu medzi dve vozidlá. „Na miesto bola okamžite vyslaná hliadka Policajného zboru, ktorá oznámenie preverila a potvrdila. Keďže policajti neboli schopní vzhľadom na nadrozmernosť ju bezpečne premiestniť, respektíve upevniť, vyrozumeli Hasičský a záchranný zbor,“ informovali policajti.

Muži zákona zasahovali aj na Hraničnej ulici, kde v dôsledku vyčíňania silného vetra spadla na auto sklenená balkónová tabuľa. „Našťastie, v tomto prípade nebol nikto zranený a sklo bolo do príchodu hliadky odstránené,“ dodali policajti.

Policajtov na linke 158 kontaktovala aj žena z dôvodu obavy z uvoľnenia dvojkrídlovej kovovej brány na Hlbinnej ulici. Po preverení hliadkou na mieste bolo zistené, že ide len o intenzívny hlučný pohyb brány dôsledkom silného vetra.

Bez elektriny

Tisícky domácností sú od nedele pre silný nárazový vietor bez elektriny. Na západe sú bez dodávok elektrickej energie oblasti v Devínskej Novej Vsi, Báhonu, Veľkého Biela, Bernolákova, Čataja, Dunajskej Lužnej, Podunajských Biskupíc, Dolnej Súče, Nemšovej, Svinnej, Chtelnice, Koniaroviec, Cabaj-Cáporu, Mojmíroviec, Ivánke pri Nitre, Veľkého Zálužia, Nových Sadov, Cícova, Kráľovej nad Váhom, či Tehly.

Vodiči, pozor na vietor!

Bratislavskí policajti v súvislosti so silným nárazovým vetrom upozorňujú vodičov, aby jazdili opatrne a jazdu prispôsobili poveternostným podmienkam, svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla a povahe vozovky.

„Vodičom nákladných motorových vozidiel jazdiacich bez nákladu odporúčame, aby si z návesov stiahli plachty,“ napísali policajti na sociálnej sieti. Dodali, že varovanie platí pre všetkých účastníkov cestnej premávky. „Obzvlášť vyzývame k zvýšenej obozretnosti chodcov, aby svojím prístupom predišli ohrozeniu života a zdravia a prípadným škodám ma majetku,“ doplnili.

V pondelok dopoludnia vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) pre celé územie Slovenska výstrahu prvého stupňa pred vetrom. Zároveň platí aj výstraha druhého stupňa pred vetrom na horách, a to pre okresy severného Slovenska. Na severe územia sa tiež môžu tvoriť snehové jazyky a záveje.

Víchrica Yulia v Bratislave.
7
Galéria
Zdroj: Ružinovské Echo
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM