Nina Táborská Rôzne

Vianočný bazár, najväčšie alternatívne podujatie aj program pre deti: Top päť víkendových podujatí

Ak ste si ešte nenaplánovali kam sa vyberiete počas víkendu a možno už aj dnes po práci, Bratislava24.sk vám ponúka päť najzaujímavejších podujatí, ktoré na vás v hlavnom meste čakajú už od dnes.

Ilustračný obrázok k článku Vianočný bazár, najväčšie alternatívne podujatie aj program pre deti: Top päť víkendových podujatí
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

1. Urban Art Session vol. 4: Urban Deko

Viete ako na vás vplýva váš osobný štýl a spoločnosť, v ktorej žijete? Ako to vplýva na to, čo nosíte, či ako zariaďujete svoj domov? Čerstvé Ovocie, Urban Market a OWL Illustration prinášajú do multifunkčného centra TUTO v Starej tržnici v poradí štvrté vydanie z cyklu neformálnych stretnutí. Tentokrát venované skrášľovaniu seba samého a priestorov, v ktorých žijeme – Témou Urban Art Session bude kultúra mestskej módy aj bývania.

TUTO / piatok – 18:00 / sobota – 17:00 / Vstup voľný

2. Vianočný bazár chalaňov 2014

Róbert Jakab, Juraj Kemka, Lukáš Latinák a Marián Miezga budú opäť predávať vlastné výrobky a veci, ktoré im ľudia darovali. V bratislavskom V-klube na Námestí SNP sa totiž v piatok 12. decembra začne Vianočný bazár chalaňov. Zisk z predaného potom pôjde štyrom charitatívnym projektom.

Viac o charitátívnom projekte nájdete TU.

12. – 14.12. 10:00, V – klub / 15.12. – 19:00, Stará tržnica

3. Urban Market 2014 Winter Edition

Najvýraznejšie a najväčšie alternatívne podujatie na Slovensku už tento víkend opäť zažijete v priestoroch Starej tržnice. Vianočná edícia bude zameraná na prezentáciu súčasnej módy, dizajnu, streetartu a mladého umenia. Pripravený je aj zaujímavý sprievodný program:

KC Dunaj~ /piatok, 20:00, 5 €,Urban Market Friday Night w, ajlávmjúzik

KC Dunaj~ / sobota, 21:00, 5 €, Urban Market Saturday Night

V rámci Urban Marketu v Starej tržnici sa môžete tešiť na viac ako 70 predajcov módy, dizajnu, produktového dizajnu a šperkov zo Slovenska, Čiech, Rakúska a okolia, na neopočúvané demovnicové koncerty Rádia_FM na Go2Stage, na diskusie, workshopy a oveľa viac.

Sobota / 12:00 – 23:00 (Late Night Shopping) / 2 eurá

Nedeľa / 11:00 – 19:00 / 2 eurá

4. Mikuláš sa vracia

Sobota v Atlantis Centre rozhodne poteší tých najmenších. Ešte raz totižto príde Mikuláš a ako inak aj s poriadnou nádielkou. Rodinnú zábavu počas v tento adventný čas obohatí tvorba s témou vianočných zvieratiek.

Atlantis Science Center / sobota – nedeľa / 10:00

5. Erwin Wurm – Všetko je inak

Jedinečnú a zároveň poslednú výstavu tento rok za osobnej účasti autora otvorili v LABe Domu umenia – Kunsthalle ešte včera. Potrvá do 26. februára 2015. Jej názov je celkom príznačný: Všetko je inak, Alles ist anders, Everything Is Different.

Svetoznámy rakúsky výtvarník Erwin Wurm dekonštruoval sochárstvo, aby ho potom mohol nanovo zadefinovať ako oblasť, ktorá môže súvisieť s každodennou realitou a všedným životom človeka.

Dom umenia, Kunsthalle Bratislava / 11. 12. 2014 – 26. 2. 2015

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM