Nina Táborská Samospráva

Viaceré miestne úrady skracujú tento týždeň svoj pracovný čas

Mimoriadne horúce počasie má vplyv aj na pracovný čas úradov mestských častí v Bratislave. O jeho skrátení informujú na svojich webových stránkach.

Ilustračný obrázok k článku Viaceré miestne úrady skracujú tento týždeň svoj pracovný čas
Zdroj: Dnes24.sk

Len na predpoludnie, do 12.00 h, skrátil do piatka (14.8.) úradné hodiny Miestny úrad Bratislava–Staré Mesto. Opatrenie sa však netýka Centra služieb občanom, ktoré je v pondelok a v stredu k dispozícii do 17.00 h.

Úrad v bratislavskom Novom Meste má tento týždeň úradné hodiny skrátené do 14.00 h a v piatok do 13.00 h. Podobne aj v Lamači či v Rusovciach rozhodla samospráva o tom, že úradné hodiny sa v priebehu tohto týždňa skončia o 14.00 h.

Vo Vajnoroch fungujú oddelenia miestneho úradu do 12.00 h, výnimkou je streda, keď sú k dispozícii aj od 13.00 do 14.00 h. Pracovný čas miestneho úradu v Jarovciach upravili už na začiatku leta smernicou o skrátení úradných hodín počas mimoriadne teplých dní. V takéto dni, keď teplota v neklimatizovanej miestnosti presahuje 28 stupňov, sa úradné hodiny končia o 14.00 h, v piatok o 13.00 h.

V Dúbravke zvažujú skracovať pracovný čas zamestnancov. „Na každom oddelení však v oficiálnych úradných hodinách bude vždy aspoň jeden zamestnanec,“ uviedla hovorkyňa Dúbravky Lucia Marcinátová.

V Devínskej Novej Vsi upravili zatiaľ pracovnú dobu nadnes, pričom podateľňa, miesto prvého kontaktu, je aj dnes otvorená v bežných stránkových hodinách do 17.00 h. Ku skráteniu pracovnej doby nepristúpia na miestnom úrade v Petržalke. „Budova je plne klimatizovaná, nepotrebujeme preto robiť takéto opatrenia v dôsledku horúčav,“ uviedla hovorkyňa Petržalky Michaela Platznerová.

Prečítajte si tiež: Mesto bojuje s horúčavami. Pripravte sa, vysoké teploty nám ešte zbohom ani zďaleka nedajú!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM