Tomáš Stupavský Samospráva

Viac turistov, podporiť vínny turizmus i cykloturistiku, to sú ciele Pezinka

Podpora a rozvoj vínneho turizmu v rámci cestovného ruchu či získanie aktívnych i pasívnych návštevníkov do Malokarpatského regiónu sú úlohy a ciele, ktoré si na tento rok vytýčilo mesto Pezinok. Samospráva chce v rámci zlepšenia cestovného ruchu rovnako podporiť aj cykloturistiku.

Ilustračný obrázok k článku Viac turistov, podporiť vínny turizmus i cykloturistiku, to sú ciele Pezinka
Zdroj: TASR

Mesto uvažuje aj o profesionálnom hovorcovi, ktorý by posilnil komunikáciu samosprávy navonok.

Podľa Petra Vlasáka, referenta cestovného ruchu a marketingu z Mestského úradu Pezinok, hlavným cieľom je uspokojiť potreby návštevníkov mesta i Malokarpatského regiónu. „Na druhej strane je potreba vytvoriť také podmienky cestovného ruchu s cieľom ekonomických a spoločenských prínosov pre poskytovateľov služieb a miestne obyvateľstvo,“ uviedol.

Snahou mesta preto bude v roku 2015 zvýšiť svoju aktívnu účasť na organizovaní kultúrnych, spoločenských i športových podujatí. Tiež spolupodieľať sa na marketingových projektoch domácich a regionálnych subjektov či spolupracovať s partnerskými mestami v zahraničí. „Chceme taktiež prispôsobiť naše rozhodnutia potrebám a požiadavkám cieľových skupín mesta ako mládeži, rodinám s deťmi, seniorom či turistom,“ podotkol Vlasák.

Pezinok chce navonok zintenzívniť svoju komunikačnú i propagačnú stratégiu. Do začiatku letnej turistickej sezóny plánuje nainštalovať v priestoroch Mestského úradu informačný stánok. Ten by mal Pezinčanom i jeho návštevníkom poskytnúť aktuálne informácie o dianí v meste.

Samospráva tiež uvažuje o profesionálnom hovorcovi, ktorý by komunikoval predovšetkým s médiami a odbremenil viacerých zamestnancov úradu, napríklad referenta cestovného ruchu a marketingu, prednostu mestského úradu či vedúcich jednotlivých odborov, ktorí s médiami väčšinou komunikujú.

Ako uviedol primátor Pezinka Oliver Solga, získať profesionálneho hovorcu nebude pre mesto až také jednoduché. Tento človek by mal podľa neho dobre poznať tunajšie prostredie a pravidelne informovať o dianí v meste, na druhej strane však môže byť limitovaný aj platom.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM