Rôzne Správy

Viac ako 10-tisíc dobrovoľníkov vyjde do ulíc: Skrášlia svoje mesto a okolie

V piatok a sobotu sa do 48 miest a obcí po celom Slovensku vyberie viac ako 10 000 dobrovoľníkov s cieľom zlepšiť prostredie, v ktorom žijú.

Ilustračný obrázok k článku Viac ako 10-tisíc dobrovoľníkov vyjde do ulíc: Skrášlia svoje mesto a okolie
Zdroj: Facebook

Koná sa totiž 12. ročník podujatia Naše mesto, ktoré je najväčšie svojho druhu v strednej Európe. Najviac dobrovoľníkov – viac ako 6000 bude pomáhať v Bratislave a okolí.

„Ľudia z firiem sú súčasťou komunít a to hlavne tam, kde sami žijú. Ak im ich zamestnávateľ umožní aspoň počas jedného dňa v roku v pracovnom čase a s kolegami pomôcť konkrétnemu miestu, kde sa napríklad hrávajú ich deti, zlepší sa nielen prostredie, ale utuží sa aj vzťah medzi firmou a zamestnávateľom,“ hovorí Michal Kišša, programový riaditeľ Nadácie Pontis.

Zapojenie zamestnancov do dobrovoľníctva sa podľa nadácie firmám čoraz viac vypláca. „Potenciálni zamestnanci sa už na pohovoroch často pýtajú na to, ako firma pomáha komunite. Naše mesto a podpora dobrovoľníctva môže byť jednou z odpovedí,“ hovorí Kišša. Počet firiem, ktoré sa do Nášho mesta zapája, každým rokom stúpa. Tento rok sa zapojilo 135 firiem z celého Slovenska.

V Bratislave budú dobrovoľníci napríklad čistiť Malý Dunaj alebo pomáhať so záhradníckymi prácami v Novej Cvernovke. Do košických ulíc sa vyberie 771 dobrovoľníkov, pre ktorých je pripravených viac ako 30 aktivít, napríklad upratovanie priestorov pre onkologických pacientov. Obľúbeným cieľom dobrovoľníkov sú aj hrady, tento rok môžu napríklad pomôcť pri archeologickom výskume na hrade Hrušov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM