Maros Palesch Rôzne

Veselý happening za detské práva pred parlamentom

BRATISLAVA, 24.05.2011. Liga otcov dnes zorganizovala akciu pred Národnou radou SR v Bratislave. Minulý rok súdy na Slovensku zverili 12 379 detí jednému rodičovi a len 114 detí do striedavky.

Celá akcia bola vedená v pozitívnej atmosfére, oslavujeme a vítame podporu poslancov a poslankýň kľúčovej novele zákona o striedavke. Na akcii sa zúčastnili aj viacerí poslanci parlamentu zo všetkých poslaneckých klubov, rovnako akciu prišiel svojou prítomnosťou podporiť aj minister Jozef Mihál.

Už musí skončiť stav, aby rovoprávnemu uplatňovaniu rodičovských práv predchádzalo zložité dokazovanie a rodičia a hlavne deti čelili sporu, konfliktom či manipulácii. Rovnoprávna – striedavá starostlivosť zachováva oboch rodičov deťom ako to bolo aj pred rozchodom a eliminuje konflikty a zabraňuje z detí robiť rukojemníkov sporu.

Poslanci o tomto návrhu poslankyne Natálie Blahovej, Jany Kiššovej a Kamila Krnáča budú hlasovať práve v tomto týždni na terajšej schôdzi parlamentu.

Striedavá starostlivosť je tým najlepším modelom usporiadania porozchodovej starostlivosti, nerobí z detí rukojemníkov, zachováva deťom oboch rodičov. Je v najvyššom záujme dieťaťa a štát by mal tieto práva brániť, no v súčasnosti robí pravý opak.

Zdroj + foto: Liga otcov

LO BA PARL
19
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM