Správy Samospráva

Veľké zmeny v MHD: Dopravný podnik obnovuje linky a zvyšuje kapacitu vozidiel

Pandemická situácia v krajine sa zlepšuje a nastáva postupné uvoľňovanie. Očakáva sa aj zvýšený presun po meste, na čo reaguje Dopravný podnik.

Ilustračný obrázok k článku Veľké zmeny v MHD: Dopravný podnik obnovuje linky a zvyšuje kapacitu vozidiel
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Dopravný podnik Bratislava od dnes (26. 4.) zvyšuje kapacitu mestskej hromadnej dopravy (MHD) na najvyťaženejších tratiach. Obnovuje aj niektoré linky a do prevádzky nasadí kapacitnejšie vozidlá.

Obnova električiek

Opäť začne premávať električka 7 po trase Rača – stanica Vinohrady – Blumentál – hlavná stanica.*** „V rannej špičke sa tým interval na račianskej radiále skráti len na dve až tri minúty a zdvojnásobí počet spojov,“ vysvetlil mestský dopravca. Obnovuje sa aj prevádzka autobusu 94, ktorý opäť prepojí Petržalku so Zochovou a uzlom Blumentál. „Posilníme tým vyťažené autobusy 93,“*** uviedol DPB.

Na linke 4 budú premávať kapacitnejšie súpravy namiesto súčasných kratších vozidiel, čím sa zvýši kapacita električiek do Dúbravky, Karlovej Vsi a na Vajnorskej. Rovnako sa kapacita zvýši aj nasadením kĺbových autobusov na linku 70 medzi zastávkami stanica Podunajské Biskupice a Most SNP.

Stále nepremávajú

Linky 191, 192, 196 a 208 naďalej nebudú premávať. „Ďalšie posilnenia budú závisieť od uvoľňovania opatrení, zvyšovania využívanosti MHD a finančnej pomoci zo strany štátu,“ dodal dopravný podnik.

ELEKTRIČKY NA RAČIANSKEJ BUDÚ JAZDIŤ KAŽDÉ 2,5 MIN. S postupným uvoľnovaním opatrení začínajú Bratislavčania opäť viac...

Posted by Dopravný podnik Bratislava on Friday, April 23, 2021

Boj s pandémiou COVID-19

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM