Michaela Katonová Rôzne

Veľká noc vo Viedni môže byť príjemným spestrením voľných dní

Dni oddychu počas veľkonočných sviatkov možno využiť rôznymi spôsobmi. Jedným z nich je aj výlet do neďalekej metropoly Rakúska. Dopravca Slovak Lines zaznamenal zvýšený záujem o túto destináciu a tak nevylučuje, že nasadí viac autobusov.

Ilustračný obrázok k článku Veľká noc vo Viedni môže byť príjemným spestrením voľných dní
Zdroj: Dnes24.sk

Veľká noc je jedným z najvýznamnejším kresťanských sviatkov a Rakúsko vzhľadom na katolícku tradíciu krajiny ponúka mnoho podujatí tematicky spojených práve s nadchádzajúcimi dňami. Pre výrazný záujem zváži dopravca Slovak Lines posilnenie autobusových spojov do Viedne.

Cestujúci, ktorí sa odvezú do metropoly Rakúska, si môžu pozrieť veľkonočné trhy na zámku Schönbrunn, ktoré trvajú do 26. marca, staroviedenské veľkonočné trhy na námestí Freyung alebo slávnosti Osterfest Prater. Tie začnú v nedeľu 27. marca od obeda.

„Teší nás silný záujem a medziročný nárast cestujúcich, ktorí si urobia v priebehu veľkonočných sviatkov výlet do metropoly Rakúska s rodinou či blízkymi,“ povedal generálny riaditeľ Slovak Lines Peter Sádovský.

Autobusový dopravca sleduje a vyhodnocuje záujem cestujúcich. „V prípade, že si to bude situácia vyžadovať, sme samozrejme pripravení posilniť autobusové spoje, tak aby sme naplno pokryli dopyt cestujúcej verejnosti,“ zdôraznil riaditeľ.

Výhodné sú pre cestujúcich kombinované lístky Wien Ticket. Z Bratislavy sa pohodlne prepravia do centra Viedne a počas celého dňa môžu lístok využiť aj na MHD.

Na linke Bratislava-Viedeň už aktuálne premávajú nové autobusy, ktoré Slovak Lines predstavil začiatkom marca. Flotila dostala unikátny dizajn, vďaka ktorému budú Slovensko aj v zahraničí reprezentovať naše historicky významné osobnosti.

Nový autobus má 54 miest na sedenie a 10 miest na státie. Všetky sedadlá sú vybavené multimediálnym zábavným systémom Funtoro s filmami či hudbou. V celom autobuse je Wi-Fi pripojenie na území Slovenska aj Rakúska. Každý deň premáva na linke Bratislava – Viedeň 23 spojov v každom smere.

Prečítajte si aj: Na linke Bratislava-Viedeň premávajú významné slovenské osobnosti

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM