Michaela Katonová Rôzne

Na linke Bratislava-Viedeň premávajú významné slovenské osobnosti

Cestujúci využívajúci linku Bratislava-Viedeň sa v týchto dňoch dočkajú dôležitej zmeny. Dopravca Slovak Lines nasadil nové najmodernejšie autobusy s inováciami a vysokou mierou komfortu.

Ilustračný obrázok k článku Na linke Bratislava-Viedeň premávajú významné slovenské osobnosti
Zdroj: Dnes24.sk

Slovak Lines predstavili novú flotilu autobusov pre cestujúcich na letisko Schwechat a do hlavného mesta Rakúska. Ich súčasťou sú mnohé vylepšenia vrátane interaktívnych obrazoviek zabudovaných do každého sedadla. Jednotlivé vozidlá nesú meno a podobizeň slovenských osobností.

„Každý autobus má unikátny dizajn, vďaka ktorému budú Slovensko aj v zahraničí reprezentovať naše historicky významné osobnosti,“ popisuje generálny riaditeľ Slovak Lines Peter Sádovský.

Ide o krasokorčuliara Ondreja Nepelu, hokejistu Vladimíra Dzurillu, hudobného skladateľa Eugena Suchoňa, letca, politika a štátnika Milana Rastislava Štefánika, vynálezcu padáka Štefana Baniča, maliara Martina Benku a zakladateľa teórie parných a plynových turbín Aurela Stodolu.

Pohodlie na ceste

Nový autobus má 54 miest na sedenie a 10 miest na státie. Všetky sedadlá sú vybavené multimediálnym zábavným systémom Funtoro s možnosťou výberu filmov, hudby či rádia.

Každá obrazovka má USB port pre nabíjanie telefónov a menších tabletov. K dobíjaniu batérie notebookov či väčších zariadení slúži zásuvka na bočnej stene v každom rade sedadiel. V celom vozidle je Wi-Fi pripojenie na internet.

Sedadlá majú polohovateľnú chrbtovú aj bočnú lakťovú opierku a vysúvateľné kožené opierky hlavy so sklápacími bokmi. Aby mali komfort aj tí najvyšší cestujúci alebo rodičia s deťmi, niektoré sedadlá majú väčší priestor pre nohy.

„Bez pochýb môžeme povedať, že ide o najluxusnejšie vybavený linkový autobus na Slovensku,“ zdôraznil Pavel Pospíšil, vedúci predaja autobusov pre Českú a Sleovenskú republiku spoločnosti MAN Truck & Bus.

Prečítajte si tiež: Nová hypermoderná autobusová stanica sľubuje nákupy aj oddych

Bezplatné parkovanie

Každý deň premáva na linke Bratislava-Viedeň 23 spojov Slovak Lines v každom smere. Lístky sú dostupné už od jedného eura, za bežné cestovné sa platí päť eur.

Prepravca prišiel v januári tohto roka s ďalšou novinkou, ktorá uľahčuje život cestujúcim odlietajúcim z letiska Schwechat alebo cestujúcim do centra Viedne. Cestovný lístok je zároveň vstupom na bezplatné parkovisko v blízkosti autobusovej stanice Mlynské Nivy.

Prečítajte si viac: Na autobusovej stanici zaparkujú cestujúci do Viedne zadarmo. Na Schwechate za rovnakú službu zaplatíte najmenej 25 eur

Zdroj foto: Slovak Lines

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM