Adriana Banásová Rôzne

Vedeli ste, že aj pri Bratislave máme Jurský park?

Blízko nášho hlavného mesta existuje moderná štvrť s názvom Jurský park. Nebojte sa, nejde však o žiadnu „Spielbergovinu“, kde okolo vás behajú živé dinosaury. Reč je o obytnej štvrti vo Svätom Jure.

Ilustračný obrázok k článku Vedeli ste, že aj pri Bratislave máme Jurský park?
Zdroj: Dnes24.sk

Obytné zóny s novými bytmi sa v súčasnosti nestavajú len v blízkosti centra Bratislavy, ale aj v jej okrajových častiach či v obciach Bratislavského kraja. Takýmto príkladom je aj rozsiahla obytná štvrť Jurský park, ležiaca vo Svätom Jure neďaleko hlavného mesta.

Projekt sa rozrastá

Modernú výstavbu, tento krát však bez dinosaurov, začala ešte v roku 2006 stavať developerská spoločnosť Bencont Development. V smere z Bratislavy do Pezinka tak vyrástlo už viac ako 300 nových rodinných domov a bytov, ako aj materská škola, detské ihrisko či supermarket.

Projekt sa rozprestiera na šesťhektárovom pozemku v lokalite Kačačnice na úpätí Malých Karpát.

V roku 2013 vznikla aj autobusová zastávka pre spojenie do Bratislavy a späť, ktorá je situovaná v centre Jurského parku.

Investor v súčasnosti zahájil 6. etapu výstavby, čím by malo do budúcej jari pribudnúť ďalších 21 bytov v radových rodinných domoch. Tie by mali byť situované na Veltlínskej ulici.

Ako uvádza investor, Svätý Jur by mal vďaka rozširovaniu obytnej štvrti prilákať nových potenciálnych obyvateľov, nakoľko ide o prvú väčšiu rezidenčnú výstavbu v obci. Taktiež sa vďaka projektu predpokladá s rozvojom infraštruktúry a obchodnej siete vo Svätom Jure.

zdroj foto: Bencont Development

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM