Krimi

Vážna nehoda v Bratislave: Auto opäť zrazilo chodca na PRIECHODE, vodič UŠIEL!

Zranený chodec bol po privolaní záchrannej služby prevezený do nemocnice, zrážkou utrpel viaceré ťažké zranenia.

Ilustračný obrázok k článku Vážna nehoda v Bratislave: Auto opäť zrazilo chodca na PRIECHODE, vodič UŠIEL!
Zdroj: Facebook.com/Polícia SR - Bratislavský kraj

V Bratislave sa opäť stala vážna dopravná nehoda. Auto zrazilo 57-ročného chodca na priechode na Farského ulici v Petržalke. Muž po zrážke nezastavil a odišiel, neskôr sa na miesto nehody vrátil.

Vodič ušiel

Udalosť sa stala v pondelok (28. 11.). Polícia vodičovi zadržala vodičský preukaz. Informoval o tom bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Počas dokumentovania nehody sa na miesto v sprievode inej hliadky dopravných policajtov dostavil aj vodič spolu s vozidlom, s ktorým z miesta po zrážke odišiel,“ priblížil hovorca. Vodič bol následne podrobený dychovej skúške, ktorá skončila s negatívnym výsledkom.

Zranený chodec bol po privolaní záchrannej služby prevezený do nemocnice, kde bolo stanovené, že zrážkou utrpel viaceré ťažké zranenia.

Vodič motorového vozidla značky Audi porušil viacero ustanovení zákona o cestnej premávke a nakoľko si rovnako nesplnil povinnosti účastníka cestnej premávky, na mieste mu bol zadržaný vodičský preukaz,“ uviedol Szeiff.

Nehodu treba ohlásiť

V súvislosti s týmto prípadom hovorca pripomenul, že vodič, ktorý sa zúčastnil na dopravnej nehode, je povinný bezodkladne zastaviť vozidlo.

Zároveň má povinnosť zdržať sa požitia alkoholu alebo inej návykovej látky po nehode v čase, keď by to bolo na ujmu zistenia, či pred jazdou alebo počas jazdy požil alkohol alebo inú návykovú látku. Rovnako aj účastník dopravnej nehody, ktorý sa priamo aktívne alebo pasívne zúčastnil na dopravnej nehode, je pod hrozbou sankcie povinný ohlásiť dopravnú nehodu polícii,“ informovali muži zákona.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

NA PRIECHODE ZRAZIL CHODCA A Z MIESTA UŠIEL POHLO SA V ŇOM VŚAK SVEDOMIE A NA MIESTO SA VRÁTIL 🚔Hliadka bratislavských...

Posted by Polícia SR - Bratislavský kraj on Tuesday, November 29, 2022
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM