han Správy

Primátor Vallo sa vyjadril k protestom: Lichotivé slová na adresu policajtov!

Polícia situáciu na stredajších (1. 9.) protestoch v Bratislave zvládla. To si myslí primátor hlavného mesta Matúš Vallo.

Ilustračný obrázok k článku Primátor Vallo sa vyjadril k protestom: Lichotivé slová na adresu policajtov!
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Myslí si, že polícia zmenila svoj postoj k blokácii ciest.

„Vnímam, že po prvých protestoch, keď doprava v Bratislave bola blokovaná dlhé hodiny, polícia zmenila svoj postoj a bezdôvodné blokovanie dopravy už nepovažuje za bežnú formu protestu,“ vyhlásil primátor.

O použití prostriedkov, ako tvrdí, rozhoduje polícia na mieste podľa nebezpečenstva vychádzajúceho z davu protestujúcich a nemá preto dôvod postup polície spochybňovať.

Policajti v akcii

V Bratislave sa v stredu pri príležitosti Dňa Ústavy SR konali viaceré protestné zhromaždenia proti vláde, členom parlamentu i prezidentke. Taktiež aj proti očkovaniu proti ochoreniu COVID-19 či proti pandemickým opatreniam. Protesty vyvrcholili do trojhodinovej blokácie ciest v okolí Hodžovho námestia. Niekoľko minút bola blokovaná aj Šancová a Staromestská ulica.

Polícii sa podarilo demonštrantov z ciest pri Hodžovom námestí vytlačiť krátko po 19.00 h. Blokáciu ciest sprevádzala aj agresivita niektorých protestujúcich voči policajtom. Polícia počas protestov zadržala celkovo 12 ľudí.


Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM