KAW Správy Samospráva

Valla mrzí KOLAPS dopravy kvôli zaplavenému podjazdu. TAKTO vysvetlil otrasnú situáciu

Hlavné mesto podľa slov primátora o opakujúcom sa probléme vie a rieši ho.

Ilustračný obrázok k článku Valla mrzí KOLAPS dopravy kvôli zaplavenému podjazdu. TAKTO vysvetlil otrasnú situáciu
Zdroj: Facebook.com/Polícia SR - Bratislavský kraj

V Bratislave na Gagarinovej ulici zaplavilo podjazd. Úsek bol v oboch smeroch neprejazdný, dlhé kolóny sa ťahali až do Vrakune, ľudia bezmocne sedeli v autách a meškali do práce až dve hodiny. Rovnako na tom boli deti, ktoré sa ponáhľali do školy na prvú hodinu a márne čakali na trolejbus.

Príčina bola jasná – nahromadenie vody po daždi v podjazde na frekventovanej ceste. A nie je to prvýkrát, čo doprava v Bratislave čelila kolapsu z rovnakého dôvodu.

Primátorovi Bratislavy, samozrejme, táto situácia neušla a veľmi ho mrzí. Uviedol to na sociálnej sieti a opísal, čo hlavné mesto na tomto úseku urobilo, aby opakujúcim sa nepríjemnostiam predišlo.

Zložitý problém

„Kanalizáciu (dažďové vpuste) pravidelne čistíme a na kritických miestach priechodnosť potrubia prípadne kontrolujeme kamerovým systémom. Takýto postup sme robili aj v podjazde na Gagarinovej. Mnohé vpuste v našom meste neboli čistené desiatky rokov a my sme ich prietoky spriechodnili,“ opisuje Vallo.

V podchodoch a podjazdoch sú v kanalizácii umiestnené čerpadlá, ktoré pri zvýšenej hladine vody odčerpávajú prebytočnú vodu. „Takéto čerpadlo je umiestnené aj na Gagarinovej, ktoré išlo túto noc na 100% jeho prevádzky. Pravdepodobným problémom je napojenie okolitého územia na dažďovú kanalizáciu. BVS tento zložitý infraštruktúrny problém rieši,“ dodal na záver primátor.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM