Maros Palesch Iné športy

Vajnorský ľadový pohár podporili aj Slovanisti

Dvanásť amatérskych tímov bojovalo od soboty do nedele o Vajnorský ľadový pohár, ktorého tretí ročník organizovala mestská časť Vajnory v spolupráci s Bratislavským samosprávnym krajom.

Počas dvoch dní sa na klzisku v areáli Alviano odohralo 24 zápasov, svoj tím postavila aj župa. Všetkých účastníkov prišli v nedeľu podporiť aj hráči HC Slovan Bratislava Miroslav Preisinger a Andrej Kudrna ako aj legenda slovenského hokeja Peter Šťastný. Prvenstvo si napokon vybojoval Jimmy Team, na druhom mieste skončili The Lasos a na treťom Končári.

„Hokej je po futbale druhý najpopulárnejší šport, v zime je číslo jedna. Pre Bratislavskú župu je veľmi dôležité, aby sme podporovali ten typ hokeja, ktorý sťahuje deti z ulice smerom na ihrisko. Toto je konkrétny príklad,“ povedal župan Pavol Frešo. Starosta Vajnor Ján Mrva verí, že rovnako úspešný bude aj 4. ročník turnaja.

Pavol Frešo zhodnotil aj ďalšie aktivity súvisiace so zimným športom aj hokejom, na ktorých sa župa podieľala. Napríklad projekt Škola ide na Slovan, ktorý pripravil kraj v spolupráci s HC Slovan Bratislava pre žiakov základných a stredných škôl v Bratislavskej župe. „Žiaci sa ako fanúšikovia dostali na domáce zápasy HC Slovan Bratislava, čím sme im sprostredkovali zážitok z hokeja v úplne novej fanúšikovskej kvalite. Zápasy videlo takmer 1500 detí z 28 škôl v rámci župy,“ uviedol župan Pavol Frešo. Slovan deti na zápas zadarmo vozil tým istým klubovým autobusom, ktorým na zápasy vonku cestujú hráči áčka. Zápas sledovali z vyhradeného sektoru A12 priamo pri ľadovej ploche. Od klubu dostali malé suveníry a tiež nahliadli do útrob zrekonštruova­nej arény.

Zdroj + foto: BSK, Iveta Tyšlerová

BSK_HOKEJ_VAJNORY
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM