Kultúra

V uliciach Starého Mesta sa bude cestovať časom. Stretnete rytiera Rolanda či Chatam Sofera

Pri soche Schöne Náciho pobaví Napoleon v Bratislave a zaujmú dobové módne prehliadky. Bratislavský živý orloj sa aj tento rok predstaví na balkóne hotela Carlton.

Ilustračný obrázok k článku V uliciach Starého Mesta sa bude cestovať časom. Stretnete rytiera Rolanda či Chatam Sofera
20
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk

Obyvatelia a návštevníci hlavného mesta si budú môcť koncom týždňa v uliciach Starého Mesta po roku opäť zacestovať v čase.

Cestovanie časom

Mestská časť totiž pripravuje na piatok a sobotu (29. – 30. 6.) tretí ročník festivalového podujatia s názvom Cestovanie časom, ktorého cieľom je priblížiť minulosť a prepojiť ju so súčasnosťou. „Ulice ožijú historickými scénickými výjavmi, módnymi prehliadkami, koncertmi a aktivitami pre deti," priblížila staromestská hovorkyňa Nora Gubková.

Festival otvorí v piatok o 18:00 hod. na Hviezdoslavovom námestí koncert v podaní symfonického a komorného orchestra bratislavského Konzervatória.

Bratislavské postavy

V sobotu bude podujatie pokračovať od 15:00 hod., kedy je pripravený najmä program pre deti. V Renesančnom dvore sa naučia pripraviť dobové jedlá, zatancovať si dobové tance alebo sa budú môcť aspoň na okamih stať rytiermi či žonglérmi. Chýbať nebudú ani tvorivé dielne. Študenti Konzervatória sa zasa predstavia v rôznych scénických výjavoch a klauniádach. Na jednotlivé stanovišťa budú pozývať trubadúri hlásnici.

„Pri soche Schöne Náciho pobaví Napoleon v Bratislave a zaujmú dobové módne prehliadky. Bratislavský živý orloj sa aj tento rok predstaví na balkóne hotela Carlton,“ priblížila Gubková. Návštevníci sa tak opäť stretnú s viacerými postavami, ktoré sa viažu k Bratislave, napríklad Chatam Sofer, mestský kat, rytier Roland, obor Klingsor, bosorka či Pani Bratislava.

Záver programu bude patriť scénickej kompozícii z histórie Bratislavy s názvom Cestovanie časom. Scenár pripravil Daniel Hevier a okrem iného sa predstaví Ján Slezák, Zuzana Haasová, Peter Šrámek, či Bibiana Ondrejková, ale tiež herci a študenti bratislavského konzervatória. Pomyslenú bodku za festivalom dajú Cigánski diabli.

Festival Cestovanie časom je otvorením Staromestského kultúrneho leta.

Cestovanie časom Bratislava
20
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM