Krimi Od Vás

V uliciach hlavného mesta môžete prísť o desiatky eur. Nenechajte sa oklamať!

Upozornili ste nás na údajného podvodníka, ktorý zneužíva dôveru dobrých ľudí a pýta si od ničnetušiacich Bratislavčanov finančnú hotovosť až 100 eur.

Ilustračný obrázok k článku V uliciach hlavného mesta môžete prísť o desiatky eur. Nenechajte sa oklamať!
1
Galéria
Zdroj: TASR

„Pozor na Antona Hričovského – podvodníka, ktorý sa snaží si získať Vašu dôveru a následne Vám ukradne peniaze, ktoré nikdy nevráti,“ píše sa vo varovnom príspevku na sociálnej sieti.

Buďte opatrní

Údajný podvodník sa pohybuje v Bratislave. Naposledy bol videný včera v Dúbravke. S argumentom, že stratil doklady, si pýta od ľudí 50 – 100 eur. Sľúbi vám, že peniaze dostanete späť, že pozná vašich obchodných partnerov, prípadne kolegov.

Ľudia už vytvorili webovú stránku, na ktorej upozorňujú na podvodníka. Mal by používať telefónne čísla 0902 575 898 alebo 0903 174 732.

Ako to funguje

Pod odkazom sa zverilo hneď niekoľko oklamaných ľudí: „30. 9. 2016 ma menovaný vyhľadal na mojom pracovisku, oslovil kolegu s tým, že som jeho priateľ a potrebuje požičať 100 eur. Kolega mu požičal, predložil hore uvedený občiansky preukaz a poskytol aj tel. č. 0902 575 898,“ píše Jozef.

Niektorí mu už požičali 30, 40 či dokonca až 80 eur. Muž si vymýšľa rôzne príbehy, ako napríklad, že stratil bankomatovú kartu, že pozná ľudí z vášho okolia, aby vo vás vzbudil dôveru, predloží občiansky preukaz a nechá na seba telefonický kontakt.

V prípade, že sa ocitnete v podobnej situácii a budete mať podozrenie, že ide o podvodníka alebo je na vás páchaná protiprávna činnosť, mali by ste kontaktovať políciu. Pamätajte, je na vašom zvážení, komu peniaze dáme a komu nie.

Ak vás niekto poprosí o pomoc formou poskytnutia finančnej hotovosti jemu s odôvodnením, že je v akejkoľvek finančnej núdzi, vy s takouto formou pomoci súhlasíte a peniaze mu dobrovoľne vydáte, nejde o páchanie trestného činu.

O trestný čin podvodu ide v prípade, ak dotyčný na škodu cudzieho majetku seba alebo iného obohatil tým, že uvedie niekoho do omylu alebo využije niečí omyl, a spôsobí tak na cudzom majetku škodu. V základnej skutkovej podstate trestného činu podvodu hrozí trest až na dva roky.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM