Andrea Mesarčíková Rôzne

V uliciach Bratislavy môžu ľudia prispieť na pomoc deťom v domovoch

Obyvatelia a návštevníci Bratislavy môžu oddnes do 20. augusta prispieť symbolickou sumou 50 centov na pomoc deťom v detských domovoch a rodinám v kríze.

Projekt organizuje spoločnosť Úsmev ako dar. Tí, ktorí sa rozhodnú prispieť, dostanú sladkú odmenu.
O akcii sa môžu záujemcovia dozvedieť viac v informačnom stánku Úsmevu ako dar na Kamennom námestí v Bratislave. „Našich dobrovoľníkov však bude možné stretnúť aj v iných častiach mesta. V stánku a od dobrovoľníkov sa verejnosť dozvie viac aj o aktivitách, ktoré spoločnosť z príspevkov podporí,“ informovala TASR Andrea Hajdúchová z Úsmevu ako dar.
„Získanú sumu využijeme predovšetkým na pomoc rodinám v kríze, ktorej cieľom je najmä zabrániť vyňatiu detí z rodiny a ich umiestneniu do detských domovov,“ priblížila manažérka Spoločnosti Úsmev ako dar Mária Periová. Peniaze pôjdu aj na pomoc rodinám, ktorým spoločnosť pomohla a sú schopné si svoje deti umiestnené v detských domovoch vziať späť domov a starať sa o ne. „Výťažok pôjde tiež na vzdelávanie náhradných rodičov, ktoré sa rozhodli do rodiny prijať dieťa z domova a na rozvojové a vzdelávacie podujatia pre deti v detských domovoch. Organizujeme pre ne rôzne výlety, tábory, školenia a ďalšie aktivity zamerané na rozvoj ich talentu či zvyšovanie sebavedomia,“ doplnila Periová.
Akciu Pomôžme deťom s Úsmevom zorganizovala Spoločnosť Úsmev ako dar už minulé leto v spolupráci s Nestlé Slovensko, s. r. o. V uliciach krajských miest od 1. júna 2009 do 30. júna 2009 rozdávali dobrovoľníci retroplechovky z limitovanej edície kávy Nescafé Classic. Získal ich každý, kto podporil Úsmev ako dar symbolickým jedným eurom. Na projekty pomoci rodinám a deťom sa podarilo získať 64.211,83 eura.
Tento rok sa rozhodli Úsmev ako dar podporiť spoločnosti Chipita Slovakia, s.r.o., a Perfetti Van Melle Slovakia, s.r.o., so značkou Chupa Chups.
„So spoločnosťou Úsmev ako dar spolupracujeme už niekoľko rokov na podujatiach organizovaných pre deti z detských domovov, a preto nás aj táto aktivita oslovila. Nie je jednoduché, ak musí akékoľvek dieťa putovať do detského domova, a preto si myslíme, že každé euro, ktoré môže pomôcť či už náhradnej rodine, prípadne rodine v kríze je na správnom mieste,“ povedala sales manager Chipita Slovakia, s.r.o. Miriam Šoltésová.
Podľa Kataríny Fiantokovej z marketingového oddelenia spoločnosti Perfetti Van Melle Slovakia, s.r.o., má projekt silnú myšlienku, a preto sa do neho spoločnosť zapojila. „Radi sme spojili našu značku Chupa Chups s projektom, ktorý má srdce. Nič nie je pre nás príjemnejšie ako úsmev na tvárach detí,“ povedala.
Deťom pomáha Úsmev ako dar už 28 rokov. Spočiatku deťom z detských domov, postupne aktivity rozšíril aj o vyhľadávanie náhradných rodín a sanáciu pôvodných rodín. Jej cieľom je pomôcť rodine vyriešiť problémy a predísť vyňatiu dieťaťa do detského domova alebo docieliť, aby vyňatie trvalo čo najkratšie.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM