Rôzne

V Stupave odštartovali obľúbené DNI ZELÁ: Lákajú na dobroty, atrakcie a bohatý PROGRAM

Máte už program na víkend? Ak stále váhate, zlákať vás môže najväčší festival na Záhorí, ktorý odštartoval v Stupave.

Ilustračný obrázok k článku V Stupave odštartovali obľúbené DNI ZELÁ: Lákajú na dobroty, atrakcie a bohatý PROGRAM
23
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann

V Stupave v piatok (6. októbra) odštartovali tradičné Dni zelá. Najväčší festival na Záhorí píše svoj 25. ročník a potrvá až do nedele (8. októbra).

Festival je oslavou pestovania kapusty, no neostane iba pri nej. Návštevníci sa môžu tešiť aj na poriadnu dávku zábavy. Už v piatok si tak užili napríklad Sama Tomečka, Majselfa, tanečnú skupinu Devil´s a iné. Zlatým klincom programu bude v nedeľu o 20.00 hodine vystúpenie Kandráčovcov, po ktorom si návštevníci vychutnajú tradičný ohňostroj.

Atrakcie pre deti

Nezabudlo sa ani na najmenších. „Okrem kolotočov, ktoré budú postavené pozdĺž Mlynskej ulice v hlavnej zóne podujatia, v Kaštieľskom parku bude situovaná detská zóna, kde budú nafukovacie atrakcie, lukostreľba, tvorivé dielne a rôzne krásne divadielka a vystúpenia pre deti,“ informuje mesto Stupava.

Na svoje si prídu aj milovníci folklóru a gospelovej hudby. Program je pripravený aj v Ekoncentre Supava, kde bude sobota venovaná Jablkovému hodovaniu a počas nedele sa môžete tešiť na varenie vegánskej kapustnice, fermentovania a ochutnávku kvasených produktov.

Pre každého niečo

„Veríme, že každý si príde na svoje. Nebude chýbať výstava úrody v Sedliackom dvore, súťaž vo varení kapustnice za kultúrnym domom, rozmanitá gastronómia, remeselná zóna, či poľnohospodárska zóna, ale aj tradičná zóna v Máste. Pozrieť si tu môžete ukážky rezania a šliapania kapusty, ale aj expozíciu historických fotografií v Obecnom dome a samozrejme si tu budete môcť zakúpiť „Stupavské zelé“ lokálnych pestovateľov kapusty z Mástu,“ láka mesto Stupava.

V sobotu (7. októbra) majú zvedavci jedinečnú možnosť navštíviť súkromné múzeum miestneho zberateľa Antona Stankovského – „Mástsky sedlácký dvúr“. Nájdete ho na Hviezdoslavovej ulici 39.

Kompletný program na sobotu (7. októbra) a nedeľu (8. októbra) nájdete na druhej strane!

Prečítajte si tiež

Zdroj: MKIC Stupava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM