Nina Táborská Rôzne

V sobotu bude v Bratislave "horúco". Chuligáni budú pochodovať mestom, polícia už prijala viaceré bezpečnostné opatrenia

V centre Bratislavy je v sobotu popoludní potrebné počítať s dopravnými obmedzeniami. Informovala o tom polícia, ktorá v súvislosti s troma plánovanými protestnými zhromaždeniami prijala viaceré bezpečnostné opatrenia.

Ilustračný obrázok k článku V sobotu bude v Bratislave "horúco". Chuligáni budú pochodovať mestom, polícia už prijala viaceré bezpečnostné opatrenia
Zdroj: TASR

Problematický môže byť najmä prejazd v blízkosti Predstaničného námestia, Šancovej ulice, Štefánikovej ulice, Kolárovho námestia, Námestia prvého mája, Hodžovho námestia, a Námestia SNP, informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Po tejto trase pôjdu účastníci zhromaždenia s názvom Stop islamizácii Európy, ktoré by sa malo konať od 15.00 do 18.00 h. Ďalšie verejné zhromaždenie sa uskutoční na Hodžovom námestí od 10.00 do 18.00 h a podľa Mihalíkovej je ohlásené aj tretie verejné zhromaždenie pred budovou Úradu vlády v čase o 15.00 do 16.00 h.

Vodičov polícia žiada o zvýšenie pozornosti pri prejazde uvedenými úsekmi. Občanov bývajúcich v blízkosti miest konania zhromaždení a majiteľov motorových vozidiel parkujúcich v uvedených lokalitách polícia vyzvala, aby na parkovanie využili iné miesta.

„Vzhľadom na zachovanie bezpečnosti, ochrany života, zdravia a majetku osôb žiadame občanov, aby zvážili svoju prítomnosť, ako aj svoj pohyb v danom čase na miestach presunu účastníkov verejného zhromaždenia,“ uviedla policajná hovorkyňa.

Prečítajte si tiež: V Bratislave sa spoja slovenskí futbaloví chuligáni proti prílivu migrantov do Európy

Polícia zároveň vyzvala občanov, ktorí sa mienia zhromaždení zúčastniť, aby pri využívaní svojho práva vyjadriť názor nenarúšali verejný poriadok a neporušovali svoje povinnosti vyplývajúce zo všeobecne záväzných právnych predpisov.

„V prípade, ak by došlo k narušeniu verejného poriadku alebo páchaniu inej protiprávnej činnosti, polícia v zmysle zákona o Policajnom zbore využije všetky zákonné možnosti na vykonanie nápravy a obnovenie verejného poriadku,“ doplnila Mihalíková.

Opatrenia prijal aj Dopravný podnik Bratislava

DPB informuje cestujúcu verejnosť, že v sobotu od 15:00 môže z dôvodu konania spomínaného protestu nastať v centrálnej mestskej oblasti ako aj v ostatných častiach mesta zdržanie a odklon MHD.

„Dopravný podnik sa zúčastnil rokovania policajného koordinačného orgánu na Krajskom riaditeľstve PZ SR. Výsledkom je, že dispečing DPB bude počas soboty úzko spolupracovať nielen so štátnou, ale aj mestskou políciou. Situáciu v meste bude monitorovať viacero dispečerských hliadok, aby v prípade potreby mohli okamžite zabezpečiť chod mestskej hromadnej dopravy tak, aby to cestujúca verejnosť pocítila čo najmenej,“ informovala Bratislava24.sk Adriana Volfová, hovorkyňa DPB.

Prečítajte si tiež: ROZHOVOR: Ľudia si neuvedomujú rozdiel medzi utečencom a migrantom, preto nesúhlasia s imigračnou politikou EÚ, tvrdí mimovládka

Počas soboty sa má okrem spomínaného prostestu konať aj ďalšie antifašistické zhromaždenie, dokonca v dňoch 19.-21.6.2015 sa uskutoční aj medzinárodné bezpečnostné fórum GLOBSEC.

Cestujúcej verejnosti budú poskytované informácie o aktuálnej dopravnej situácii – chode mestskej dopravy na webe Dopravného podniku Bratislava (www.dpb.sk), takisto môžu kontaktovať aj priamo dispečing DPB, a.s., kde im zamestnanci poskytnú aktuálne informácie. Ďalšou možnosťou je obrátiť sa na callcentrum – telefonický kontakt – 02/5950 5950 alebo k dispozícii majú aj nonstop linku 0917 101 102.

Zdroj: TASR / DNES24

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM