Kultúra

V Slovenskej filharmónii si môžete zakúpiť abonentky na novú koncertnú sezónu

Slovenská filharmónia (SF) ponúka milovníkom symfonickej hudby abonentky na nadchádzajúcu 68. koncertnú sezónu.

Ilustračný obrázok k článku V Slovenskej filharmónii si môžete zakúpiť abonentky na novú koncertnú sezónu
Zdroj: TASR

Do 16. septembra prebieha prednostný predaj celosezónnych abonentiek pre ich majiteľov z predchádzajúcej sezóny 2015/2016. Abonentku z minulej sezóny je potrebné pri nákupe predložiť. Informovala o tom tlačová tajomníčka SF Martina Tolstova.

Predaj vstupeniek

Od pondelka 19. septembra do 7. októbra bude nasledovať voľný predaj abonentiek pre všetkých záujemcov. V pondelok 26. septembra začína predaj vstupeniek na vybrané koncerty v októbri a novembri a 10. októbra predaj vstupeniek na jednotlivé koncerty v sezóne 2016/2017 a voľný výber koncertov.

Pri zakúpení abonentky získava návštevník viacero výhod, medzi nimi je výrazná finančná zľava pri jej zakúpení, miesto v hľadisku je na celú sezónu a teda je tu možnosť vlastného výberu najlepších miest v Koncertnej sieni Slovenskej filharmónie alebo v Malej sále Slovenskej filharmónie.

Celosezónny bulletin

Podrobný program koncertov je uvedený na webovej stránke filharmonia.sk, celosezónny bulletin je v predaji od konca augusta. Pokladnica Slovenskej filharmónie je dočasne presťahovaná počas predsedníctva Slovenska v Rade EÚ v historickej budove SND na Gorkého ulici.

V októbri otvorí Slovenská filharmónia 68. koncertnú sezónu, ktorá opäť ponúka návštevníkom široké spektrum hudobných podujatí do júna nasledujúceho roka. Na výber sú symfonické a vokálno-inštrumentálne koncerty v Koncertnej sieni SF, koncerty pre deti, teenagerov, medzižánrové večery, komorné koncerty – recitály popredných interpretov a vystúpenia komorných zoskupení, koncerty súborov interpretujúcich hudbu na dobových nástrojoch, hudobno-literárne večery.

Vo vybrané nedeľné popoludnia pozýva SF na organové koncerty či koncerty legendárneho Slovenského komorného orchestra.

Po boku orchestra Slovenskej filharmónie a Slovenského filharmonického zboru sa aj v tejto sezóne vystrieda množstvo popredných domácich a zahraničných dirigentov a sólistov. V ponuke nechýbajú sviatočné koncerty – Vianočné, Silvestrovský, Novoročný a samozrejme populárnejšie tematicky ladené koncerty, napríklad obľúbené a žiadané koncerty filmovej hudby.

Čítajte aj: Pracovný týždeň ponúka festival etno hudby, skvelé koncerty aj geniálneho Rodina

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM