Rôzne Samospráva

V školskom areáli na Dlhých dieloch by mohol vzniknúť skatepark

Na vybudovanie skateparku schválili poslanci Karlovej Vsi v rámci zmien tohtoročného rozpočtu 8 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku V školskom areáli na Dlhých dieloch by mohol vzniknúť skatepark
Zdroj: TASR

Plánovaný skatepark v areáli Základnej školy A. Dubčeka na Majerníkovej ulici na bratislavských Dlhých dieloch by mal napodobniť už existujúci areál na Gercenovej ulici v Petržalke. Uviedol to Teodor Kuhn z Asociácie skateboardingu SR, ktorá by mala nový priestor dobrovoľníckou formou realizovať.

Poslanci schválili financie na projekt

Na vybudovanie skateparku schválili v utorok (27. 2.) poslanci Karlovej Vsi v rámci zmien tohtoročného rozpočtu 8 000 eur. Samospráva upozornila, že o umiestnení skateparku však ešte nie je definitívne rozhodnuté. „Skatepark je prvkom, o ktorom sa uvažuje pri tvorbe koncepcie využitia školského areálu,“ uviedol vicestarosta Karlovej Vsi Branislav Záhradník.

Koncepciou sa zaoberá pracovná skupina zložená z miestnych poslancov, zástupcov miestneho úradu, školy, združenia rodičov, športovcov i Karloveského športového klubu (KŠK). „V Karlovej Vsi je málo športovísk, preto by aj prípadný skatepark mal byť prístupný širokej verejnosti,“ dodal Záhradník.

Na vybudovanie plochy s jednotlivými prvkami bežnými pre skateparkové priestory bude potrebné podľa zástupcu Asociácie skateboardingu SR zohnať viac peňazí ako schválenú sumu v karloveskom zastupiteľstve. „Budeme na to hľadať peniaze prostredníctvom dobrovoľníckych príspevkov, tak ako tomu bolo aj pri skateparku na Gercenovej,“ ozrejmil Kuhn. Pripomenul, že dobrovoľníci vtedy zozbierali viac ako 3 000 eur.

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM