Komunálne voľby

V Skalici bude opäť kandidovať súčasný primátor Ľudovít Barát

Okrem Baráta už oznámili svoju kandidatúru Anna Mierna, ktorá kandiduje ako nezávislá s podporou strany SaS a hnutia OĽaNO a Oľga Luptáková ako nezávislá kandidátka.

Ilustračný obrázok k článku V Skalici bude opäť kandidovať súčasný primátor Ľudovít Barát
Zdroj: Ľudovít Barát FB

V Skalici bude opätovne kandidovať na primátora mesta Ľudovít Barát. Súčasný primátor nastúpil na post po komunálnych voľbách v roku 2014.

Nezávislý kandidát

V rokoch 2008 až 2014 zastával funkciu zástupcu primátora. „Je známy termín komunálnych volieb, preto oznamujem svoje rozhodnutie kandidovať na primátora mesta Skalica ako nezávislý kandidát a budem sa uchádzať o vašu priazeň, dôveru a podporu,“ uviedol na svojom profile na sociálnej sieti 62-ročný primátor.

Vo funkcii primátora v roku 2014 vystriedal Stanislava Chovanca (Smer-SD), ktorý na funkciu nekandidoval, stal sa však poslancom mestského zastupiteľstva. Barát predtým, ako nastúpil na pozíciu zástupcu primátora, pôsobil od roku 1990 ako poslanec mestského zastupiteľstva.

Okrem Baráta už oznámili svoju kandidatúru Anna Mierna, ktorá kandiduje ako nezávislá s podporou strany SaS a hnutia OĽaNO a Oľga Luptáková ako nezávislá kandidátka.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM