Správy Samospráva

V Senci, Malackách a Pezinku sa bude opäť plošne testovať. Kde je potrebné sa objednať on-line?

V okrese Senec dosiahla pozitivita mieru 1,19 percenta, v okrese Pezinok zaznamenali pozitivitu 1,4 percenta a v okrese Malacky bol podiel pozitívnych testov 1,36 percenta.

Ilustračný obrázok k článku V Senci, Malackách a Pezinku sa bude opäť plošne testovať. Kde je potrebné sa objednať on-line?
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

V Bratislavskom kraji sa s výnimkou samotného hlavného mesta zopakuje plošné testovanie na nový koronavírus. Rozhodli o tom výsledky prvej deväťdňovej fázy skríningového testovania od 18. do 26. januára. V okrese Senec dosiahla pozitivita mieru 1,19 percenta, v okrese Pezinok zaznamenali pozitivitu 1,4 percenta a v okrese Malacky bol podiel pozitívnych testov 1,36 percenta.

V Senci už v piatok

V Senci sa začne s druhým kolom skríningového testovania už v piatok (29. 1.), k dispozícii je päť odberových tímov, v sobotu a nedeľu (30. – 31. 1.) sa k nim pridajú ďalšie štyri.

Od piatka do nedele je testovanie vyhradené len pre obyvateľov s trvalým alebo prechodným pobytom v meste, v pondelok a utorok (1. – 2. 2.) sa môžu otestovať aj nerezidenti. Na odberových miestach v základných školách je možné počas víkendu testovanie len s rezerváciou. Mesto upozornilo, že ak záujemca nezadá údaje, verifikujúce jeho trvalý alebo prechodný pobyt v meste, pri kontrole na odberovom mieste sa registrácia zruší.

V Pezinku sa registruje on-line

Druhé kolo skríningu v Pezinku sa uskutoční počas soboty a nedele na šiestich miestach, na ktorých bude deväť odberových tímov. Na testovanie bude potrebné sa registrovať on-line.

V Malackách bude od soboty do utorka (30. 1. – 2. 2.) opäť k dispozícii päť odberových miest, podobne ako počas prvého skríningu. Samospráva pripomína, že odberové miesto v kasárňach na sídlisku Juh testuje bez objednávok, a len cez pracovné dni. Na ostatné miesta je potrebné sa zaregistrovať, rezervačný formulár je na webe mesta. Na stránke Malaciek, Senca a Pezinka sú podrobné informácie aj o čase prevádzky jednotlivých odberových miest.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM