Nina Táborská Rôzne

V Ružinove otvorili verejne dostupný bibliobox. K dispozícii vám bude v akúkoľvek dennú hodinu aj cez sviatky

Ružinovský bibliobox je schránka na vracanie požičaných kníh bez ohľadu na otváracie hodiny či dni pracovného pokoja a sviatky. Ide o schránku, do ktorej vložíte požičanú knihu bez toho, aby ste museli vojsť do knižnice. Vyriešil sa tak problém s víkendovými službami v knižnici.

Ilustračný obrázok k článku V Ružinove otvorili verejne dostupný bibliobox. K dispozícii vám bude v akúkoľvek dennú hodinu aj cez sviatky
Zdroj: TASR

Finančné prostriedky na zhotovenie biblioboxu získala Knižnica na Miletičovej ulici v mestskej časti Ružinov z grantu Ministerstva kultúry SR.

Čitatelia Knižnice Ružinov na Miletičovej ulici oddnes už môžu využívať prvý ružinovský bibliobox. „Je to schránka, do ktorej môžete vložiť knihy, ktoré chcete vrátiť, bez toho, aby ste vošli do knižnice," vysvetlil starosta Ružinova Dušan Pekár.

„Tento bibliobox bude slúžiť všetkým Ružinovčanom, ktorí radi chodia do našich knižníc a chceli by prísť aj vtedy, keď sú knižnice zatvorené. Je to praktická vec, ktorú čitatelia ocenia cez víkend, počas dní pracovného pokoja a vždy vtedy, keď je knižnica zatvorená. Vrátené knihy budú potom odpísané z karty užívateľa. Je to zjednodušenie poskytovaných služieb,“ dodal starosta.

Ako informovala riaditeľka ružinovskej knižnice Darina Horáková, „je to rozšírenie služieb, o ktoré sme bojovali niekoľko rokov. Máme problémy so zamestnaním pracovníkov, ktorí by ponúkali služby knižnice cez víkendové dni. Ľudia sa sťažovali a týmto im umožníme, aby si knihu požičali, aj ju vrátili bez dákych poplatkov a mimo denného otváracieho režimu.“

Bibliobox v Ružinove
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM